Política

Rússia torna a atacar la ciutat propera a la central nuclear de Zaporíjia

Diversos civils han resultat ferits

Aquesta matinada, els russos han tornat a Enerhodar, la ciutat satèl·lit propera a la central nuclear de Zaporíjia, on han resultat ferits diversos civils, tal com ha informat al seu compte de Telegram Dmytro Orlov, l’antic alcalde de la ciutat abans de ser presa per Moscou.

Segons l’edil, “les forces d’ocupació russes han estat disparant contra Enerhodar, la ciutat satèl·lit de la central nuclear de Zaporíjia (ZNPP), des de les 05.00 hora local de l’1 de setembre. Diversos civils han resultat ferits”.

La central, la més gran d’Europa i la tercera del món, està ocupada per tropes russes des del 4 de març passat, encara que és operada actualment per funcionaris ucraïnesos.

Les instal·lacions han patit diversos atacs des que es va iniciar la invasió russa el 14 de febrer passat, dels quals s’acusen mútuament Moscou i Kíev i que han creat preocupació pel perill que ocasionin un accident nuclear.

Aquest dimecres va arribar a la central una missió internacional d’experts de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (OIEA), per iniciar aquest dijous una tasca d’inspecció de les instal·lacions.

“La ciutat ha estat colpejada implacablement per morters des de les cinc del matí. Es poden escoltar sorolls de metralladores”, ha reiterat Orlov, que ha afegit que diversos objectius civils han resultat aconseguits i hi ha hagut civils ferits. El nombre de víctimes encara no s’ha confirmat”, ha afegit.

Almenys tres morts en l’atac contra Energodar, segons els prorussos

Almenys tres persones han mort pel foc de l’artilleria ucraïnesa contra Energodar, ha denunciat l’administració provisional prorrusa. “Tres civils han mort i un altre ha resultar ferit”, ha declarat a l’agència russa Interfax un portaveu de l’administració, que ha afegit que la ciutat ha set sotmesa a primera hora del matí a un atac massiu d’artilleria per les Forces Armades.

A més, el cap de l’administració prorussa de la ciutat, Alexandr Volga, ha informat que un destacament ucraïnès ha desembarcat als afores d’Energodar, situada al marge esquerre del Dnièper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona