Política

ERC insta l’ANC a replantejar la manifestació de la Diada per fer-la “inclusiva i transversal”

Vilalta no concreta la participació del partit a la mobilització: “No va de noms”

Maragall tampoc anirà a la manifestació perquè “no té cap pretensió unitària”

A sis dies de la Diada, ERC ha dit a l’ANC que encara té temps de replantejar la manifestació per fer-la “inclusiva i transversal”. El president del Govern, Pere Aragonès, va anunciar que no hi seria perquè “és contra els partits i no contra l’estat”. La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, s’ha queixat que “enguany l’ANC ha renunciat a la transversalitat i ha optat per excloure, fer petit i dividir l’independentisme”. Tot i això, considera que encara hi a marge per a “rectificar”. ERC no ha concretat qui hi participarà -“no va de noms”-, tot i que ha augurat que “segur” que hi haurà càrrecs del partit “a tot arreu”. Vilalta ha assegurat que li encantaria participar-hi, però que l’enfocament no concorda amb el que pensa.

Vilalta ha destacat que ERC serà present “als carrers, als actes i a tots els espais de reivindicació”. De fet, ha expressat que animen la ciutadania a participar de tots aquells actes que considerin oportú, i el partit donarà llibertat per fer-ho. Amb tot, ha lamentat que la manifestació de l’ANC “critica l’independentisme de la vora i el volen fer petit i excloent”. “No ajuda que aquells amb qui compartim projecte, critiquin”, ha afegit Vilalta, que ho troba “la cosa més absurda del món”.

Preguntada per si ella mateixa hi serà en aquesta manifestació, Vilalta ha dit que això “és irrellevant”, perquè “no és qüestió de qui hi assisteix, sinó de com se celebra la Diada”. “En aquests moments aquesta convocatòria i enfocament no concorda amb allò que defenso, que és sumar, ser més i més forts, i fer pinya i no apuntar a l’independentisme de la vora”, ha expressat.

De totes maneres, ha vaticinat que “segur que hi haurà” membres d’ERC “a tot arreu”. I s’ha compromès que la seva formació treballarà “perquè tots els espais de reivindicació siguin el més transversals, amplis i oberts possibles”. “Encara hi por haver un canvi”, ha confiat. La secretària general adjunta dels republicans també ha dit que la relació amb l’ANC “no està trencada”.

Maragall no hi anirà

Per la seva banda, el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dilluns que no anirà a la manifestació de l’ANC perquè considera que no té “cap pretensió unitària”. Maragall ha explicat que hi haurà gent del partit que hi participarà i que, en el seu cas, assistirà a altres actes. “Recordo quan la Diada ens interpel·lava a tots, amb claredat i energia positiva, això en aquests moments es obvi que no és així”, ha afegit. El líder del grup també ha apuntat que la convocatòria genera “contradiccions”, ja que “qui la convoca està pensant en competir, no només expressant distància crítica amb partits i institucions, sinó també anunciant la seva voluntat de convertir-se en organització política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA