Política

El Parlament commemora els 90 anys amb cultura popular i portes obertes

Aquest matí s’hi ha celebrat una ballada de sardanes i a la tarda hi ha concerts musicals

Diumenge hi ha programades actuacions castelleres, capgrossos, bestiari, gegants, bastoners i balls de grups folklòrics internacionals

El Parlament de Catalunya celebra aquest cap de setmana el 90è aniversari de la institució i la Diada amb una festa popular i dues jornades de portes obertes. Just davant la façana de l’hemicicle s’ha instal·lat un escenari on aquest dissabte al matí s’ha fet una ballada de sardanes, a la qual s’hi han afegit la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.

Amb aquesta celebració popular, el Parlament inicia la commemoració del norantè aniversari de la seva primera legislatura, que va començar el 6 de desembre del 1932, després que la cambra fos escollida en les eleccions del 20 de novembre del mateix any, amb l’Estatut de Núria aprovat. Després de l’aturada durant la dictadura franquista, l’activitat del Parlament es va recuperar el 10 d’abril del 1980, un cop aprovat l’Estatut d’autonomia del 1979.

Coincidint amb la Diada nacional, el Parlament fa la tradicional jornada de portes obertes per visitar el Palau, que aquest any s’ha ampliat a dos dies. Aquest dissabte al matí hi han passejat més de mig miler de persones.

La ballada de sardanes d’aquest matí s’ha fet amb la col·laboració de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i amb la participació amb dansaires d’arreu del territori.

Entre les colles que hi han participat hi havia la Mare Nostrum. En declaracions a l’ACN, la cap d’aquesta colla, Ester Cibran, ha celebrat que s’hagi optat per “donar visibilitat a la dansa de Catalunya” i a la cultura per celebrar l’aniversari de la cambra.  “Moltes vegades no es dona prou visibilitat a la sardana” tot i que “és molt representativa del país”, ha constatat.

Cibran ha elogiat l’habilitat de Borràs, Vergés i Garriga a l’hora de ballar aquesta dansa. De fet, ha explicat que “en alguna ocasió” ha dansat amb la presidenta de Junts.


Joves talents de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu
Aquesta tarda hi programades diverses actuacions musicals de joves talents del Conservatori del Liceu, els grups Gènesi Quartet, Potenza Quartet, Bella Quartet, Jazz Fusió Trio i Athrodeel, i de l’ESMUC, amb el flamenc d’Ana Brenes i el jazz del duo Alba Armengou i Vicente López.


Diumenge amb mostres de cultura popular
Diumenge hi haurà actuacions castelleres, capgrossos, bestiari, gegants, bastoners i balls de grups folklòrics internacionals.

Durant els dos dies funcionarà un espai gastronòmic de food-trucks amb operadors locals i productes de proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries