Política

Feliu parla amb Puigdemont de la DI i de “tots els escenaris”

El president del CpR no es va pronunciar sobre la possibilitat d’aplicar-la, segons l’ANC

Comín n’explicarà els detalls avui

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, es va reunir ahir amb el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, en qualitat de president del Consell per la República (CpR), a qui va traslladar la proposta perquè l’executiu català i les formacions independentistes facin una declaració d’independència (DI) a finals del 2023. Segons van explicar des de l’ANC, que va fer un “balanç positiu” de la trobada a la Catalunya del Nord, es va tractar la proposta i es van considerar “tots els escenaris”, però es van centrar més en les activitats i la commemoració del cinquè aniversari de l’1-O.

Segons les mateixes fonts, Puigdemont “no s’ha pronunciat” sobre la possibilitat d’aplicar la DI perquè la conversa, de gairebé una hora, va estar centrada a parlar de la concentració que el CpR organitzarà a les cinc de la tarda a l’Arc de Triomf de Barcelona amb el suport de l’ANC, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la Intersindical CSC i la Cambra de Comerç de Barcelona. De moment, la DI no ha rebut cap suport explícit en les trobades amb el govern –separades amb el president Aragonès i amb el vicepresident Puigneró– ni de Junts.

En la trobada també van parlar de l’èxit de la Diada de l’Onze de Setembre i de l’escenari polític actual, i el CpR va expressar en una piulada que havien “posat en comú punts estratègics i abordar el gran acte” a l’Arc de Triomf, però no tenen previst fins avui fer una valoració de la trobada i dels escenaris oberts després de la Diada, per boca del vicepresident, Toni Comín, en la seva atenció als mitjans després de la reunió del govern del consell que faran a Canet de Rosselló. En aquest acte també es formalitzaran les signatures per legitimar els més de 32 consells locals. Diumenge es farà el ple de l’Assemblea de Representants, que votarà el reglament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA