Política

Set civils moren en un atac a una localitat de Lugansk, segons prorussos

“A conseqüència del foc de l’artilleria de les formacions armades d’Ucraïna contra la localitat de Krasnorichenske han mort set civils, tres nens”, han informat les autoritats proruses de Lugansk

Set civils, entre ells tres nens, han mort aquest dimarts com a conseqüència d’un bombardeig ucraïnès contra la localitat de Krasnorichenske, a la regió ucraïnesa de Lugansk controlada per les milícies proruses. “A conseqüència del foc de l’artilleria de les formacions armades d’Ucraïna contra la localitat de Krasnorichenske han mort set civils, tres nens”, han informat les autoritats proruses de Lugansk.

L’ambaixador a Rússia d’aquesta regió separatista, Rodión Miroshnik, ha denunciat que l’Exèrcit ucraïnès ha intensificat els atacs contra aquesta regió després de l’anunci la vigília sobre un referèndum per a l’adhesió de Lugansk i Donetsk a Rússia.

“Veiem una intensificació després que fos anunciada l’exigència de celebrar un referèndum”, ha afirmat a la televisió russa.

Segons el representant prorus, Ucraïna i Occident tenen por de la possibilitat de l’ingrés jurídic de l’autoproclamada república popular de Lugansk a Rússia.

“Tots comprenen que, quan això passi, Ucraïna i Occident no podran arrencar aquesta part”, ha dit.

Miroshnik ha indicat que el procés ja ha estat engegat i “en aquests moments les repúbliques populars de Lugansk i Donetsk ja estan coordinant els aspectes organitzatius.

“Penso que ara arrencaran consultes molt serioses entre les repúbliques i Rússia”, ha dit.

Ha assegurat no tenir dubtes respecte als resultats del referèndum, però “encara necessitem una decisió positiva per part de Rússia i el consegüent conjunt d’accions que conduirà que els Estats independents de Lugansk i Donetsk passin a ser repúbliques dins de la Federació Russa”.

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha defensat aquesta iniciativa, que va qualificar de necessària.

“Els referèndum al Donbàs són de gran importància no només per a la protecció sistemàtica dels habitants de les repúbliques populars de Donetsk i Lugansk i altres territoris alliberats, sinó per al restabliment de la justícia històrica”, ha afirmat al seu canal de Telegram.

Segons l’expresident rus, els referèndum al Donbàs “canvien totalment el vector de desenvolupament de Rússia per a les properes dècades”.

“I no només el del nostre país”, ha afegit, en assenyalar que després de l’adhesió d’aquests territoris a Rússia, “les transformacions geopolítiques a nivell mundial es tornaran irreversibles”.

Medvédev ha alertat que “una invasió contra el territori de Rússia és un delicte i la seva comissió permet l’ús de totes les forces d’autodefensa”.

“Després de la reforma constitucional cap futur dirigent de Rússia, cap funcionari podrà girar enrere aquestes decisions”, ha afegit, en assenyalar que “just per això a Kíev ia Occident temen tant aquests referèndums. Just per això és necessari dur-los a terme” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona