Política

marroc

Borrell es reuneix amb Naser Burita en un aparent desglaç amb el Marroc

Unes recents declaracions sobre el Sàhara van empipar el govern marroquí

L’alt representant de la UE per a Afers exteriors, Josep Borrell, s’ha reunit en les últimes hores a Nova York amb el ministre marroquí d’Exteriors, Naser Burita, en un aparent desglaç després de la recent cancel·lació per part de Rabat d’una visita del polític espanyol.

Borrell i Burita es van reunir en la missió marroquina davant l’ONU i van emetre un comunicat conjunt on van subratllar la seva “voluntat recíproca d’aprofundir el diàleg i la cooperació, en el marc de l’associació estratègica entre la Unió Europea i el Marroc”.

Ambdues parts han subratllat “la profunditat històrica” i el “caràcter estratègic” de les relacions entre la UE i el Marroc, a més de recordar la pròxima signatura d’un acord bilateral de “partenariat verd”, el primer que la UE signa amb un país de la ribera sud del Mediterrani.

No hi ha en el comunicat cap al·lusió a la qüestió del Sàhara, que va motivar l’últim desacord entre el Marroc i Borrell.

Respecte a aquesta visita cancel·lada, el comunicat es limita a dir que Rabat i Brussel·les tractaran de “trobar una pròxima data amb vista a una visita de l’Alt Representant al Marroc”, sense major concreció.

Aquesta entrevista bilateral és la primera que es produeix després de l’empipament de Rabat per unes paraules de Borrell a fins d’agost en una entrevista amb RTVE en la qual va defensar la celebració d’una consulta al poble sahrauí per a decidir sobre el seu futur, consulta que ha estat descartada de manera categòrica per Rabat.

Aquelles paraules, posteriorment matisades per Borrell, van ser considerades “inapropiades” per Rabat i van motivar la cancel·lació de la seva visita al Marroc, segons van dir llavors a Efe fonts diplomàtiques marroquines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona