Política

Reivindicació de l’1-O davant l’Eurocambra

S’hi van mostrar imatges de la violència policial

Comín defensa la vigència del mandat del referèndum

Paluzie reclama que no s’interrompi la “revolució”

La rei­vin­di­cació del referèndum de l’1-O va arri­bar ahir fins al Par­la­ment Euro­peu. Una tren­tena de per­so­nes es van con­cen­trar davant l’edi­fici de la cam­bra euro­pea a Brus­sel·les en una mani­fes­tació con­vo­cada per l’ANC. Sota crits d’“inde­pendència” i con­sig­nes de rei­vin­di­cació de l’1-O, els mani­fes­tants van assis­tir-hi amb ban­de­res este­la­des i fins i tot una urna del referèndum. Acom­pa­nyant una pan­carta que dema­nava alçar la veu en la defensa de Cata­lu­nya –“stand up for Cata­lo­nia”–, a la con­cen­tració s’hi van mos­trar imat­ges de la violència poli­cial la jor­nada de la votació.

Entre els assis­tents hi havia el dele­gat del govern davant la Unió Euro­pea (UE), Gorka Knörr; la dele­gada adjunta, Erika Casa­jo­ana, l’euro­di­pu­tada de Junts Clara Pon­satí i l’expre­si­denta de l’ANC Eli­senda Palu­zie. “Les revo­lu­ci­ons no s’inter­rom­pen, es fan arri­bar fins al final”, va rei­vin­di­car Palu­zie. El punt inter­na­ci­o­nal el va posar l’exeu­ro­di­pu­tat de l’N-VA Mark Demes­ma­eker, que va recor­dar la seva experiència quan es tro­bava com a obser­va­dor inter­na­ci­o­nal l’1-O. La rei­vin­di­cació del lle­gat de l’1-O va con­cloure a Brus­sel·les amb el con­cert de la pia­nista Laura Andrés, orga­nit­zat per la dele­gació del govern davant la UE. Abans del reci­tal, l’euro­di­pu­tat de Junts Toni Comín va defen­sar el man­dat de l’1-O com a “vigent” i va adver­tir que no es pot “revo­car”. “Va ser una victòria de la democràcia euro­pea”, va rei­vin­di­car.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.