Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Kíiv informa de quatre civils morts per un atac rus a Mikolàiv

Un míssil ha destruït les dues plantes superiors d’un edifici de 5 plantes

Un atac rus aquest dijous contra un edifici residencial a Mikolàiv, en el sud d’Ucraïna, ha deixat almenys quatre víctimes mortals, segons han informat aquest dijous les autoritats ucraïneses.

“Per desgràcia, el nombre de víctimes en el bloc de pisos destruït per l’exèrcit rus va en augment. A les 16.15 hores els serveis de rescat van recuperar el cos d’una altra dona d’entre els enderrocs”, ha anunciat la cap del Consell Regional de Mikolàiv, Hanna Zamazéyeva, a través de Telegram.

L’edifici de cinc plantes va rebre l’impacte d’un míssil rus en la nit passada, el qual va destruir per complet els dos pisos superiors.

Els serveis de rescat van poder alliberar amb vida a un nen d’11 anys que va passar sis hores enterrat sota la runa, segons ha informat el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en un missatge de Telegram.

Les autoritats creuen que encara romanen atrapades sota els enderrocs altres cinc persones, amb les quals no hi ha hagut contacte, per la qual cosa és d’esperar que el nombre de morts ascendeixi en les pròximes hores.

Segons l’agència ucraïnesa Ukrinform, en la nit del dimecres al dijous la regió de Mikolàiv va ser blanc de diversos atacs amb míssils russos S-300, que van destruir 15 edificis d’habitatges i una construcció de la infraestructura civil.

Rússia i Ucraïna intercanvien 40 presoners, 20 de cada bàndol

Rússia i Ucraïna van intercanviar avui quaranta presoners, vint militars per bàndol, segons han informat les autoritats dels dos països.

“Com a resultat del procés negociador de bescanvi avui des de territori d’Ucraïna controlat pel règim de Kíiv van ser retornats vint militars russos”, ha assenyalat el Ministeri de Defensa de Rússia en un comunicat publicat en Telegram. La mateixa font ha afegit que tots militars alliberats reben “la necessària assistència mèdica i psicològica”. “En molt breu termini seran trasllats a centres mèdics (...) per a continuar el seu tractament i rehabilitació”, afegeix la nota de Defensa.

Al seu torn, el cap del l’Oficina de la Presidència d’Ucraïna, Andriy Yermak, ha anunciat a Kíiv que vint defensors del país “van tornar a casa”.

“Els nostres tornen a casa... Es va aconseguir alliberar 20 persones de la captivitat. És la història de 20 herois ucraïnesos: 14 guerrers de la Forces Armades, quatre combatents de la Defensa Territorial, un guàrdia nacional i un mariner”, ha dit Yermak, citat per l’agència ucraïnesa UNIAN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell