Política

Premià de Dalt contracta l’empresa Desokupa per a l’assessorament en casos d’ocupacions “mafioses”

L’Ajuntament pagarà 3.000 euros anuals a la polèmica companyia de Daniel Esteve Jordi Pujolar

L’Ajuntament de Premià de Dalt (Maresme) ha contractat un servei d’assessorament davant d’ocupacions “mafioses” que anirà a càrrec de la polèmica empresa de desnonaments exprés Desokupa, liderada per Daniel Esteve. El contracte és d’un any amb un cost de 3.000 euros nets, IVA a banda. El consistori admet que l’empresa utilitza mètodes “alternatius”, però avisa que en aquest cas les actuacions aniran sempre a càrrec de la Policia Local i insisteix que el servei contractat és només d’assessorament. Amb tot, l’alcalde, Josep Triadó, reconeix que la contractació de Desokupa pot generar certa polèmica pels seus mètodes poc ortodoxes però valora més “l’impacte positiu per a la seguretat del poble” que no pas els “pals mediàtics” que pugui rebre.

A més, segons defensa l’Ajuntament, les pràctiques de Desokupa consisteixen en la “resolució amistosa” del conflicte per evitar iniciar procediments judicials. L’alcalde insisteix que potser Desokupa a rebut “moltes denúncies, però cap condemna” pels desnonaments en què ha participat. Triadó afegeix que les ocupacions “socials” les seguirà gestionant Serveis Socials.

L’alcalde emmarca la mesura en les polítiques de millora de la seguretat al municipi que s’impulsen des de 2017 en tres àmbits: el robatoris de domicilis, els furts en vehicles i les ocupacions mafioses. D’aquestes últimes l’any passat n’hi va haver tres, que es van acabar resolent a través d’informes tècnics municipals sobre la habitabilitat dels immobles.

A partir d’ara, els nous casos que apareguin es gestionaran a partir de l’assessorament de Desokupa amb l’objectiu que no arribi als Jutjats. L’alcalde recorda que la “lentitud” de la justícia agreuja l’impacte negatiu d’aquestes ocupacions per al municipi: “Són normalment bandes de l’est que converteixen aquests habitatges en el seu ‘centre d’operacions’”.

Abans de la contractació de Desokupa, l’Ajuntament de Premià de Dalt ja havia posat càmeres de control de matrícules a tots els accessos del municipi i va posar en marxa un equip de serenos que duu a terme una empresa privada per fer vigilància al poble durant la nit, en zones apartades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona