Política

El Parlament dona suport a Mohamed Said Badaoui després de la seva detenció

La Junta de Portaveus aprova una declaració de denuncia de “la repressió i islamofòbia”

Considera que és víctima d’una expulsió irregular a proposta d’ERC, Junts, CUP i comuns

La Junta de Portaveus del Parlament ha aprovat una declaració per mostrar el seu suport a l’activista Mohamed Said Badaoui, que va ser detingut aquest dimarts per una ordre d’expulsió que tenia pendent des de l’estiu. La Policia Nacional va iniciar el procés per expulsar-lo al·legant un suposat extremisme religiós i radicalisme fonamentalista. Badaoui feia més de 30 anys que residia a Reus. Al text que ha aprovat la Junta amb el suport d’ERC, Junts, la CUP i els comuns denuncien la seva detenció, asseguren que és víctima de “la repressió política i la islamofòbia de l’Estat” i creuen que el procediment ha estat “irregular”. A més, critiquen que els motius al·legats són “infundats” i que se l’acusa sense proves, sinó en base a “suposicions”.

Al text critiquen que no s’ha iniciat cap procediment judicial per presentar i avaluar proves de les sospites i per tant constaten que s’ha vulnerat els seus drets fonamentals. Concretament, assenyalen que s’ha vulnerat diversos articles de la Declaració Universal dels Drets Humans perquè se l’ha condemnat sense judici públic, s’ha comès un atac contra la seva reputació i honor i s’ha vulnerat el seu dret a escollir residència.

Els grups que impulsen la iniciativa critiquen la llei d’estrangeria i els seus “procediments opacs” i han instat el Govern a “activar totes les eines administratives, jurídiques i diplomàtiques” per vetllar pel respecte als drets fonamentals dels afectats per aquesta norma. A més, han reiterat que cal derogar la llei d’estrangeria, com el Parlament ha aprovat en diverses resolucions.

Vox assegura que és “una amenaça per a la seguretat nacional”

L’aprovació d’aquesta declaració només ha comptat amb el suport d’ERC, Junts, la CUP i els comuns. El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha aprofitat el debat en la compareixença el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que s’ha celebrat abans que la Junta de Portaveus que ha acordat la declaració, per oposar-s’hi.

Per al president del grup d’extrema dreta la declaració és per “donar suport a un potencial terrorista” i ha assegurat que “és una persona que representa una autèntica amenaça per a la seguretat nacional i dels ciutadans”. Garriga ha remarcat que els diputats que impulsin la declaració “es convertiran en còmplices de cada matrimoni forçat i cada vessament de sang a la regió”.

La vicepresidenta primera en funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, l’ha cridat a l’ordre i li ha recriminat que “faci aquestes afirmacions “sense ni ser jutge, ni saber-les- ni poder-les fer” i li ha reclamat que les seves intervencions s’adiguin al decòrum.

Per la seva banda, just abans de la lectura de la declaració institucional el portaveu parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha intervingut per fer constar que és “una anomalia” que durant el ple es faci lectura “d’acords que no són declaracions institucionals” i ha assenyalat que la iniciativa “no té la unanimitat de les forces”.

Condemna dels “atacs” de Turquia a l’est i nord de Síria

D’altra banda, durant el ple també s’ha fet lectura d’una segona declaració de la Junta de Portaveus, en aquest cas per condemnar les operacions militars de Turquia al territori del nord i l’est de Síria. Amb el suport d’ERC, Junts, la CUP i els comuns a la declaració es condemna els atacs i es demana que Turquia aturi qualsevol operació militar prevista. També reclamen al govern espanyol que aturi el proveïment de material militar a Turquia i que es retirin “de manera immediata” els soldats i la bateria antiaèria de míssils Patrol de la ciutat d’Adana.

També fan una crida a tots els governs i organitzacions internacionals –incloses l’ONU, l’OTAN, la UE, el Consell d’Europa i la Lliga Àrab- perquè prenguin mesures urgents contra la violació del dret internacional i els “assassinats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta