Política

REGNE UNIT

Dimiteix la ministra britànica d’Interior

Suella Braverman ha explicat en una carta pública que fa un pas enrere després de cometre “un error” i “infringir les normes ministerials”

La renúncia es produeix mentre creixen les pressions dins del Partit Conservador perquè Truss abandoni Downing Street

La ministra britànica d’Interior, Suella Braverman, ha dimitit avui després d’haver assumit el càrrec fa un mes i mig, amb l’arribada al poder de la primera ministra conservadora, Liz Truss, segons informa la BBC.

En una carta pública explicant els motius de la sortida del Govern, l’exadvocada general de l’Estat ha explicat que ha fet un pas enrere després d’haver comès “un error” i haver “infringit les normes” ministerials.

“Durant el dia d’avui, he enviat un document oficial des del meu compte personal a un col·lega parlamentari en qui confio” amb l’objectiu de “recaptar suports per a una mesura del Govern sobre immigració”, ha relatat Braverman.

La fins ara ministra ha admès que aquesta acció va contra les regles: “El que és correcte és que me’n vagi”, ha recalcat.

“L’acte de governar l’han de portar a terme persones que accepten la responsabilitat pels seus errors. Pretendre que no hi ha hagut equivocacions, seguir endavant com si ningú no hagués vist que les hem comès i esperar que les coses s’arreglin per art de màgia no és seriós en política”, ha afegit Braverman.

La renúncia es produeix entre creixents pressions dins del Partit Conservador perquè Truss abandoni Downing Street, davant la tempesta financera i la caiguda en les enquestes que va provocar la seva retallada massiva d’impostos, que es va veure forçada a retirar.

El diari The Guardian assegura que l’antiga advocada general de l’Estat ha estat acomiadada per ordre del nou ministre d’Economia, Jeremy Hunt, que ha acaparat bona part del poder a l’Executiu de Truss.

Els moviments al gabinet es produeixen després que un sisè diputat tory demanés avui públicament al Parlament la dimissió de la primera ministra.

El conservador William Wragg ha dit davant la Cambra dels Comuns que se sent “avergonyit per no poder mirar a la cara els votants” després del caos econòmic desfermat per les mesures de Truss.

Una enquesta publicada aquesta tarda per la firma Savanta ComRes situa el Partit Laborista amb un avantatge de 30 punts percentuals respecte als conservadors (52 % laboristes davant d’un 22 % els tories).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona