Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

La llei marcial russa entra en vigor als territoris ucraïnesos ocupats

Kíiv alerta que la mesura obre la porta a la deportació massiva de la població ucraïnesa cap a regions deprimides de Rússia

Putin aprova un altre decret que dona poders als governadors regionals per reforçar les mesures de seguretat a tot el país

La llei marcial decretada pel president rus, Vladímir Putin, ha entrat aquest dijous en vigor a les quatre regions de l’est i sud d’Ucraïna annexionades il·legalment per Moscou.

El decret presidencial que imposa la llei marcial a Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia va ser ratificat aquest dimecres pel Consell de la Federació o Senat de Rússia.

El secretari del Consell de Defensa i Seguretat nacional d’Ucraïna, Oleksi Danílov, ha denunciat que la llei marcial imposada als territoris ucraïnesos és un “crim que ha de ser condemnat a l’ONU i que ja va ser perpetrat per Rússia a Crimea i que va quedar sense càstig”.

Danílov ha alertat que “la llei marcial de Putin és un preparatiu per a la deportació massiva de la població ucraïnesa a regions deprimides de Rússia per canviar la composició ètnica del territori ocupat”. “És un crim que ha de ser condemnat per l’ONU i que ja ha estat comès a Crimea i ha quedat impune”.

A més de reforçar el control a les seves noves adquisicions, Putin ha aprovat un altre decret per redoblar les mesures de seguretat en relació amb la població i les infraestructures crítiques a tota la Federació Russa, especialment a les sis regions frontereres amb Ucraïna i la península de Crimea, annexionada el 2014.

Els caps d’aquestes regions poden a partir d’avui evacuar la població resident en certes zones, introduir un règim especial d’entrada i sortida dels seus territoris i restringir la llibertat de moviment de la població a l’interior dels seus territoris.

Putin decreta la supressió de l’Agència Federal de Turisme

El president de la Federació Russa, Vladímir Putin, ha decretat aquest dijous la supressió de l’Agència Federal de Turisme (Rosturizm) i el traspàs de les seves funcions al ministeri d’Economia.

La mesura té com a objectiu “perfeccionar la gestió estatal en àmbit del turisme”, impulsar el “desenvolupament de la indústria turística i optimitzar les estructures dels òrgans federals de l’Executiu”, assenyala el decret, publicat al portal governamental oficial d’informació jurídica.

Putin ordena al govern que adopti les mesures necessàries per garantir el compliment ininterromput de les funcions del Rosturizm durant el procediment de traspàs al departament d’Economia.

L’Agència Federal de Turisme va ser creada el 2004 i va dependre d’Economia entre el 2018 i el 2020, quan va passar a subordinar-se directament al Gabinet de Ministres.

“La decisió del president de la Federació Russa permetrà elevar l’eficàcia en el compliment del projecte nacional Turisme i la indústria de l’hospitalitat”, ha assenyalat en un comunicat el departament d’Economia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona