Política

Sánchez, Macron i Costa acorden substituir el Midcat per un corredor d’energia verda entre Barcelona i Marsella

El president espanyol anuncia la creació d’una canonada de gas que posteriorment transportarà hidrogen verd

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous des de Brussel·les que ha assolit un acord amb el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, i el primer ministre de Portugal, Antonio Costa, per “substituir el projecte del Midcat per un nou projecte que s’anomenarà ’corredor d’energia verda’ entre la Península i França”. Sánchez ha explicat que es planteja “l’alternativa Barcelona-Marsella”. Així segons Sánchez, es crearà una canonada d’hidrogen verd que unirà la capital catalana i Marsella per connectar l’Estat i Portugal al mercat energètic europeu. Mentre duri la transició energètica, ha explicat el mateix president espanyol, aquesta canonada podrà transportar gas.

El president del govern espanyol ha fet les declaracions a l’arribada a la reunió del Consell Europa i després de la trobada mantinguda a Brussel·les amb Macron i Costa per analitzar el futur de les interconnexions. Segons Sánchez, s’ha arribat a l’acord, després de molts mesos de treball entre els tres governs, per accelerar el procés d’interconnexió. Els tres presidents es tornaran a reunir al desembre a Alacant on se celebrarà la cimera de l’Euromed.“Fem un exercici de solidaritat amb Europa que és coherent amb la nostra aposta per la transició ecològica”, ha dit Sánchez.

“L’acord per un corredor d’energia verda Barcelona-Marsella és una magnífica decisió que aprofundeix la solidaritat i el compromís amb les renovables”, ha assegurat la vicepresident Teresa Ribera després que s’hagi conegut l’acord.

Sánchez participa ara a una reunió del Consell Europeu que ha d’impulsar noves mesures contra la crisi energètica i on, entre altres, la comissió Planteja un model de compra conjunta de gas per part dels països membres que l’Estat “beu amb bons ulls”.

Segons el president espanyol s’està creant un gran consens europeu sobre la necessitat d’actuar de manera conjunta i establir regulacions al mercat del gas perquè no afecti com ha fet fins ara al preu de l’electricitat, és a dir, estendre ’l’excepció ibèrica’ a tot Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona