Política

Exhumen 146 cossos en un enterrament massiu a Donetsk

Els investigadors ucraïnesos recuperen 111 cadàvers de civils i 35 de militars ucraïnesos a Liman

La policia ucraïnesa ha completat en les últimes hores els treballs d’exhumació de cadàvers d’un enterrament massiu localitzat a la ciutat de Liman, a la regió oriental de Donetsk.

Aquest enterrament és, segons la policia, el més gran trobat fins ara en aquesta ciutat després de ser alliberada de l’ocupació russa.

Al lloc s’han recuperat un total de 111 cossos de civils i 35 de militars ucraïnesos, ha precisat el departament principal de la Policia Nacional d’Ucraïna a la regió de Donetsk –un dels quatre territoris que Moscou reivindica a l’est i sud del país, juntament amb Lugansk, Kherson i Zaporíjia– ha informat l’agència local Ukrinform.

“La policia ha completat accions d’investigació en un cementiri a Liman, on s’hi han descobert dos llocs d’enterrament massiu després que la ciutat fos alliberada de l’agressor rus”, explica el cos en un comunicat. “Els civils van ser enterrats en un lloc i els defensors ucraïnesos en un altre diferenciat. Els morts van ser enterrats en trinxeres”, afegeix la nota.

L’informe detalla que “com a resultat d’extensos treballs, que s’han prolongat més de dues setmanes, els investigadors han recuperat 146 cossos” en total. La policia assenyala que “algunes tombes no tenen nom”.

Les autoritats ucraïneses han descobert vint-i-cinc altres llocs d’enterrament a la ciutat de Liman, en els quals continuen treballant els equips d’investigació.

“A les àrees alliberades de la regió de Donetsk hi ha 58 àrees d’enterraments massius. Cada dia la policia rep més i més informes dels residents locals sobre enterraments. No obstant això, és impossible accedir a algunes tombes a causa de les hostilitats actives en aquest moment”, assenyala la policia.

Fins ara s’han exhumat un total de 166 cossos al nord de la regió de Donetsk, en zones que ja han tornat a controlar els ucraïnesos. Entre les víctimes civils hi ha 85 homes, 66 dones, cinc nens i deu cadàvers el sexe dels quals encara no s’ha pogut determinar.

Segons les dades preliminars, la majoria de les víctimes van morir per ferides de metralla i algunes per causes naturals. Alguns cossos presenten senyals d’una mort violenta.

Els investigadors ucraïnesos han indicat que confirmaran la xifra dels soldats que executats per militars russos tan bon punt es completin tots els exàmens d’experts.

 En les últimes setmanes els enfrontaments entre ucraïnesos i russos es produeixen a Donetsk, Lugansk, Zaporíjia i Kherson. Segons Kíiv, els combats són favorables a les seves tropes, que han aconseguit reconquerir àmplies zones de territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona