Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Macron demana al Papa que parli amb Putin i Biden per afavorir un procés de pau a Ucraïna

El polític francès creu que el religiós pot influir en el president nord-americà perquè tenen una “relació de confiança”

El líder txetxè critica la “feble” resposta de Moscou als atacs contra “territori rus”

El president francès, Emmanuel Macron, ha demanat al papa Francesc que parli amb els presidents rus, Vladímir Putin, i dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Joe Biden, per afavorir un procés de pau a Ucraïna.

En una entrevista a la revista Le Point després de la seva visita de dos dies a Itàlia i el Vaticà, Macron ha comentat els detalls de la seva trobada aquest dilluns amb el papa Francesc, amb el qual ha conversat de la guerra a Ucraïna, però també de la situació al Caucas, el Pròxim Orient i Àfrica.

“He animat el papa Francesc a trucar a Vladímir Putin i el patriarca Ciril, però també Joe Biden. Necessitem que Estats Units s’assegui a la taula per afavorir el procés de pau a Ucraïna”, ha explicat a l’entrevista.

En la tercera trobada entre el papa i Macron des que aquest és president, el polític ha fet referència a la necessitat d’establir un diàleg religiós i al rol que l’Església catòlica pot jugar en aquest conflicte. El president francès s’ha mostrat convençut que la principal figura de l’Església catòlica pot influir en Biden, amb el qual té “una autèntica relació de confiança”.

El dia anterior, en la cimera interreligiosa a Roma, Macron va insistir que la pau “serà possible” quan Ucraïna ho decideixi. “En algun moment, en funció de com es desenvolupin les coses i quan el poble ucraïnès i els seus dirigents ho hagin decidit, en els termes que hagin decidit, es construirà la pau amb l’altre, que avui és l’enemic, al voltant d’una taula”, va dir.

El papa Francesc ha condemnat la invasió russa a Ucraïna des del seu inici, el passat 24 de febrer, i alhora ha intentat mantenir el diàleg diplomàtic amb Moscou i l’Església ortodoxa russa, que està en sintonia amb la postura ultranacionalista del Kremlin.

Kadírov accions més contundents contra els atacs ucraïnesos contra “territori rus”

El líder prorrús de Txetxènia, Ramzan Kadírov, ha criticar aquest dimarts la “feble” resposta que Moscou ha donat als atacs ucraïnesos contra territori rus.

“Estem responent d’una manera feble”, ha lamentat Kadírov al seu canal de Telegram.

Segons el dirigent txetxè, ascendit recentment al rang de coronel general, “abans es parlava d’una operació militar especial en territori d’Ucraïna”, però ara “la guerra es lliura” en sòl rus. “I si els interessa la meva opinió, estic molt descontent amb això”, ha assegurat.

Kadírov ha denuncia que les forces ucraïneses no han deixat d’atacar ni després de la declaració de la llei marcial a quatre regions, en al·lusió als territoris ucraïnesos de Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia, annexionades il·legalment el mes passat per Moscou.

El polític txetxè ha demanat accions més contundents per prevenir que als ucraïnesos “ni se’ls passi pel cap” disparar en direcció a territori rus.

Segons ell, no cal tenir por a la reacció d’Occident a aquestes accions, perquè tot el mal que podia fer “ja ha passat”. “Pitjor ja no pot ser”, ha afirmat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona