Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Les autoritats ucraïneses demanen els exiliats que no tornin a l’hivern per la situació energètica

Ukrenergo restringeix el subministrament elèctric per a la indústria en tota Ucraïna

La viceprimera ministra i titular de Reintegració dels Territoris Ocupats Temporalment, Iryna Vereshchuk, ha demanat aquest dimarts els ucraïnesos que es troben actualment a l’estranger que no tornin al seu país durant l’hivern per la difícil situació energètica a causa dels atacs russos.

“Els demano no tornar, necessitem sobreviure a l’hivern. Per desgràcia, les xarxes no aguantaran, ja veuen el que està fent Rússia. Si existeix la possibilitat de quedar-se, de moment passin l’hivern a l’estranger”, ha instat en declaracions a la televisió, recollides per l’agència Ukrinform.

Vereshchuk ha subratllat que Rússia ha passat a terroritzar a la població civil perquè no pot lluitar contra l’exèrcit ucraïnès i està perdent en el camp de batalla.

Els atacs amb míssils i drons de Rússia entre el 10 i el 20 d’octubre van danyar més de 400 instal·lacions en 16 regions d’Ucraïna, entre elles desenes de la infraestructura energètica.

Segons el fiscal general d’Ucraïna, Andriy Kostin, des de l’inici de la guerra, Rússia ha llançat 85 atacs contra instal·lacions elèctriques ucraïneses, 51 d’ells només el mes d’octubre. Al voltant del 40% de les infraestructures energètiques d’Ucraïna han sofert greus danys.

D’altra banda, Ukrenergo, l’operador de la xarxa de distribució elèctrica d’Ucraïna, ha informat aquest dimarts de l’establiment d’un calendari de restriccions de subministrament per als consumidors industrials en tot el país, amb la finalitat d’evitar una sobrecàrrega del sistema.

“Per a estabilitzar el funcionament del sistema energètic, el centre d’operacions d’Ukrenergo s’ha vist obligat a aplicar un calendari de restriccions per als consumidors industrials i d’altres categories de totes les regions d’Ucraïna”, diu el comunicat, recollit per les agències ucraïneses.

Aquest comunicat subratlla que les restriccions forçoses constitueixen “una mesura totalment controlada que permet reduir la càrrega en les xarxes elèctriques i equilibrar el funcionament del sistema energètic”.

Ukrenergo recorda que reduir conscientment el consum d’electricitat, especialment durant les hores punta del matí i la tarda (entre les 06.00 i les 11.00 i entre les 17.00 i les 23.00), “redueix el risc de sobrecàrrega de la xarxa i l’aplicació de restriccions als consumidors”.

L’empresa demana als consumidors que facin un consum conscient i estalviador, que no connectin a la xarxa dos o més aparells potents simultàniament i que en la mesura que sigui possible posposin l’ús d’alguns d’ells –com a rentadores, calderes o escalfadors– a l’horari nocturn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona