Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Dos morts i tres ferits en el bombardeig rus d’una benzinera a Dniprò

Una de les víctimes mortals és una dona embarassada

Zelenski convida Sunak a visitar Ucraïna

Dues persones han mort, una d’elles una dona embarassada, i tres més han resultat ferides en un atac amb míssils contra una benzinera aquesta nit a Dniprò, al sud-est d’Ucraïna.

Segons les autoritats locals i militars de la regió, el bombardeig rus ha provocat l’incendi de la benzinera, que ha estat sufocat pels bombers. El foc ha afectat una àrea de 300 metres quadrats.

L’alcalde de Dniprò, Boris Filatov, ha explicat que la dona embarassada ha mort a l’interior d’un vehicle i l’altre víctima és l’operador d’una estació de rentat d’automòbils annexa a la benzinera.

“Avui hi ha hagut un altre atac amb míssils. Com a resultat, dues persones han mort a Dniprò. Inclosa una dona embarassada. Tres víctimes han estat hospitalitzades”, ha publicat aquesta nit el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a les xarxes socials.

Zelenski ha denunciat que els “terroristes” russos “maten civils, bombardegen ciutats i destrueixen la vida i el destí dels ucraïnesos”. “Mai perdonarem. Les represàlies seran justes i inevitables”, ha advertit.

Zelenski convida Sunak a visitar Ucraïna

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha convidat el nou primer ministre del Regne Unit, Rishi Sunak, a visitar el país, que s’enfronta a la invasió russa des del passat 24 de febrer.

Zelenski ha explicat en el seu habitual discurs nocturn que ha traslladat la invitació a Sunak durant una trucada que han mantingut aquest dimarts. Després la conversa, el president ucraïnès s’ha mostrat convençut que “l’aliança entre els dos països i el ja tradicional lideratge britànic en la defensa de la democràcia i la llibertat es reforçarà encara més”. “Ucraïna i el Regne Unit han aconseguit les millors relacions fins al moment, però encara hi ha potencial per augmentar la nostra cooperació per portar més beneficis a les nostres societats”, ha afegit.

“Estic agraït a tots els que ens ajuden a lluitar per la llibertat! Estic agraït a tots els que lluiten i treballen per la nostra victòria!”, ha sentenciat.

Els dos polítics han parlat poques hores després del nomenament del nou líder del Partit Conservador britànic com a primer ministre, després de la renúncia de la seva predecessora, la també tory Liz Truss.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona