El regidor de l'IUP, de Puigdàlber, Àngel Jiménez diu que se sent coaccionat per CiU i presenta la dimissió

El regidor d'IUP, de Puigdàlber, Àngel Jiménez, un dels dos regidors d'aquesta formació que va votar dilluns passat a favor de la concertació dels crèdits per fer front als deutes que té el municipi per l'expropiació dels terrenys on es va fer la sala polivalent, va presentar dimecres la seva renúncia al càrrec. Jiménez acusa el govern (CiU i PSC), i concretament l'exalcaldessa Maria Elies (CiU), d'haver-lo «coaccionat» fent pública la seva negativa a pagar el deute i la sentència, quan mai va estar «en contra del reconeixement del deute ni de la necessitat de trobar-hi una solució». D'altra banda, Jiménez també l'acusa de «mantenir-lo al marge de qualsevol negociació, procurar conduir el debat polític cap al terreny judicial i afavorir que fos portat als tribunals». Jiménez va ser condemnat amb la resta dels seus companys de partit i el regidor del PSC, Harald Ebinger, pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a pagar una multa de 1.500 euros cada 20 dies i a fer front a una possible inhabilitació de càrrec públic si no aprovaven la concertació de crèdits per pagar el deute contret. Jiménez diu que va acabar votant en contra dels interessos dels ciutadans i que després de veure que «l'equip de govern no ha creat l'entorn propici per tal que pugui exercir el dret a vot amb absoluta llibertat democràtica», es veu en la necessitat de presentar la renúncia. En la nota adreçada als mitjans de comunicació, Jiménez es queixava també de les formes del nou alcalde, Pere Ferrer (CiU), «perquè va perdre els papers arribant a burlar-se obertament i en públic del regidor del PSC, Harald Ebinger, i va perdre les maneres en diversos moments, picant amb la mà sobre la taula i amb un to de veu agressiu».

Carrera manté silenci

El cap de llista de l'IUP, Manel Carrera, va declinar ahir fer cap tipus de valoració del ple de dilluns per «no entorpir més la situació al poble» i va indicar que més endavant mantindrà una trobada amb els periodistes comarcals, tot i que no va posar-hi data. Tot i recordar-li les declaracions de l'alcalde Pere Ferrer en una entrevista a aquest diari en què explicava que el partit de Carrera es plantejava el seu relleu, l'exalcalde i ara cap de l'oposició no va voler tampoc respondre-hi. Manel Carrera va evidenciar dilluns en el ple les diferències que hi ha amb la resta dels membres del seu partit quan va votar de manera diferent que els seus companys en el punt que tractava la concertació dels crèdits. Mentre Àngel Jiménez i David Masdeu hi votaven a favor, ell s'hi abstenia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona