Política

itàlia

Salvini diu que Itàlia tornarà a impedir a les ONG el desembarcament d’immigrants

Actualment hi ha dues embarcacions humanitàries amb centenars d’immigrants rescatats en aigües internacionals davant de Líbia

Itàlia impedirà el desembarcament en els seus ports d’immigrants salvats al Mediterrani per vaixells d’ONG estrangeres, ha anunciat aquest dijous el vicepresident del govern Matteo Salvini, autor d’aquesta doctrina de control fronterer quan va ser ministre de l’Interior (2018-2019).

“Missatge per als traficants d’éssers humans i els seus còmplices: com vam dir en el programa electoral de la dreta, Itàlia no tolerarà més el negoci de la immigració clandestina i dels desembarcaments descontrolats”, ha comentat a Twitter el també ministre d’Infraestructures, amb competències portuàries. Salvini ha agregat: “Que les organitzacions estrangeres se les arreglin”.

Actualment, hi ha dues embarcacions humanitàries amb centenars d’immigrants rescatats en aigües internacionals davant de Líbia: la “Ocean Viking” de l’ONG SOS Méditerranée amb 234 persones a bord i la “Humanity One” de l’organització SOS Humanity amb 180.

La primera té bandera noruega, mentre que la segona, alemanya: “Que les ONG posin rumb als seus països, no a Itàlia”, ha sentenciat Salvini.

Itàlia en l’actualitat és governada per la ultradretana Giorgia Meloni, al capdavant d’una coalició guanyadora de les eleccions del 25 de setembre en la qual s’integren també Salvini i a la conservadora Forza Itàlia de Silvio Berlusconi.

El nou ministre d’Interior, Matteo Piantedosi, antic cap de gabinet de Salvini, ha reconegut que està valorant tornar a tancar els ports a les organitzacions humanitàries. En aquest sentit, aquest dijous Piantedosi ha presidit una reunió del Comitè per a l’Ordre i la Seguretat Pública durant dues hores i mitja, encara que de moment no han transcendit eventuals decisions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona