Política

Almenys 146 morts en una allau humana al carrer a Seül

Els ciutadans estaven celebrant la festa de Halloween en una zona d’oci de la capital de Corea del Sud

Una multitud havia sortit de festa després de les restriccions per la pandèmia de la covid

Almenys 146 persones van morir i unes 150 més van resultar ferides en ser esclafades ahir per una multitud en un carrer estret durant la celebració de Halloween a Seül, segons van informar les autoritats sud-coreans. Choi Seong-beom, cap del departament de bombers Yongsan de Seül, va dir que el nombre de víctimes mortals podria augmentar i que un nombre no especificat de ferits estaven en estat crític després de l’allau humana al barri d’oci d’Itaewon. El cap dels bombers va explicar que una part dels morts van ser enviats als hospitals, mentre que els cossos de la resta van ser duts a un gimnàs proper perquè els treballadors poguessin identificar-los.

Els responsables sud-coreans van explicar que les víctimes van ser esclafades després que una gran multitud comencés a avançar en un carreró estret a prop de l’hotel Hamilton, un lloc d’oci de Seül. Les autoritats van desplegar més de 800 treballadors d’emergència i policies de tot el país als carrers per tractar els ferits. L’Agència Nacional de Bombers va afirmar que els funcionaris encara estaven intentant determinar el nombre exacte de pacients del succés a la capital sud-coreana.

Les imatges de televisió i les fotos van mostrar ambulàncies als carrers enmig d’una forta presència policial i treballadors d’emergència traslladant els ferits en lliteres. Molts ciutadans es van implicar en l’ajuda als ferits i van fer maniobres de reanimació enmig del carrer als afectats per la tragèdia. El personal sanitari, mentrestant, comprovava l’estat de les víctimes que romanien immòbils a sota de flassades blaves.

Davant el caos que es va generar, el govern municipal de Seül va enviar missatges de text d’emergència als ciutadans instant la gent de la zona a tornar ràpidament a casa seva.

La policia està investigant les causes exactes de la tragèdia, però alguns mitjans de comunicació locals van avançar algunes hipòtesis. Entre aquestes hi havia la possibilitat que l’estampida hagués estat causada, inicialment, després que circulés el rumor entre un gran nombre de persones d’un bar d’Itaewon que per la zona hi havia un famós que la premsa no va identificar.

El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, va fer una declaració en què va demanar als funcionaris celeritat en el tractament dels ferits i que revisessin la seguretat dels llocs d’oci de Seül. També va donar instruccions al Ministeri de Salut perquè desplegués ràpidament equips d’assistència mèdica i instal·lés llits a l’hospital proper per tractar els ferits.

Prop de 100.000 persones eren als carrers d’Itaewon per les festes de Halloween, les més grans des de l’inici de la pandèmia després de la relaxació de les restriccions.

LES XIFRES

800
treballadors
dels serveis d’emergència van assistir els ferits de l’allau humana d’ahir a Seül.
100.000
persones
eren als carrers del barri d’Itaewon celebrant les festes de Halloween, les primeres postpandèmia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona