Política

Illa pressiona perquè el govern presenti els pressupostos

El líder del PSC diu que, de moment, no tenen fixada la reunió amb l’executiu per abordar els comptes

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha tornat a criticar la “passivitat” del govern a l’hora de presentar el projecte de pressupostos per al 2023. El líder del PSC prefereix optar per la “prudència” sobre una hipotètica negociació sobre els comptes. “Veig molts cops de volant d’ERC i d’Aragonès, perquè un dia és una cosa i un altre dia, n’és una altra”, ha dit. Tot i això, ha indicat que si el govern s’obre a negociar els comptes amb els socialistes, el PSC serà “exigent”. Illa ha reiterat la “lleial col·laboració” del PSC perquè Catalunya tingui pressupostos l’1 de gener del 2023. De totes maneres, ha explicat que aquest dijous la formació no ha estat convocada per l’executiu per debatre sobre els comptes.

“Catalunya funciona, el que no funciona és el govern d’Aragonès”, ha afirmat Salvador Illa. Durant una visita al Segarra-Garrigues a Verdú (Urgell), el líder del PSC ha dit que “cal endreçar la política a Catalunya” i, en aquest sentit, ha apressat el govern a presentar i aprovar el projecte de pressupostos per al 2023. “Anem tard”, ha assenyalat.

Illa ha reiterat la disposició del PSC per treballar perquè Catalunya pugui tenir pressupostos l’1 de gener del 2023. Tot i això, ha dit que els socialistes seran “exigents”, en el cas que el Govern s’obri a negociar amb ells. De totes maneres, Illa no ha volgut concretar les reivindicacions que farà el PSC i, en aquest sentit, prefereix mantenir “prudència” i abans conèixer la proposta del Govern.

El primer secretari del PSC ha explicat que el grup socialista, fins aquest dimecres al matí, no ha estat convocat a cap trobada amb el govern per debatre sobre el projecte de pressupostos.

Mesures per pal·liar la sequera

D’altra banda, Salvador Illa ha tornat a estendre la mà al Govern per posar en marxa mesures que contribueixin a pal·liar els efectes de la sequera. La formació ha enviat aquest dimecres una carta a la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, proposant-li celebrar una trobada per tractar aquesta qüestió, segons ha explicat el primer secretari del PSC després de reunir-se amb responsables d’Aigües del Segarra-Garrigues i de la comunitat de regants d’aquest canal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona