Política

ESTATS UNITS

Els republicans investigaran l’FBI si guanyen les legislatives del dia 8

Si aconsegueixen fer-se amb la Cambra de Representants, indagaran la “politització” de l’agència federal o les raons del registre a la mansió de Trump

Els republicans han avançat aquest dimecres que en cas de fer-se amb la Cambra de Representants a les eleccions del 8 de novembre preveuen investigar la “politització” de l’FBI o les raons que van portar a registrar la mansió de l’expresident Donald Trump (2017-2021) a l’agost.

Jim Jordan, membre del comitè judicial de la Cambra Baixa nord-americana, ha recordat que són temes sobre els quals ja han demanat informació i que seguiran examinant al nou Congrés “en cas que sigui necessari”.

El congressista republicà ha enviat aquest dimecres dues cartes al fiscal general dels EUA, Merrick Garland, i al director de l’Oficina Federal d’Investigacions (FBI), Christopher Wray, anticipant aquestes possibles indagacions.

“La població nord-americana mereix transparència i rendició de comptes”, ha recalcat sol·licitant de manera formal que siguin conservats els documents relatius als temes que els interessen, inclosos els missatges electrònics.

Els republicans ja havien demanat a l’agost a l’FBI que faci públics els documents sobre l’ordre de registre de la residència de Trump i l’ús de personal perquè es portés a terme, així com la informació i comunicacions entre el Departament de Justícia, l’FBI, l’oficina executiva del president, els serveis secrets i els arxius nacionals.

L’FBI va decomissar durant el registre a la mansió de Mar-a-Lago el 8 d’agost passat més d’11.000 documents, entre ells un centenar marcats com a classificats.

Jordan ha recordat que ja han demanat explicacions sobre l’ús “indegut” de recursos amb “objectius polítics” i sobre “la purga” que considera que aquest organisme ha fet sobre personal amb opinions contràries.

“Pretenem seguir examinant la politització de l’FBI, fins i tot al Congrés 118, si cal”, ha advertit sobre el nou cicle legislatiu, en marxa a partir del 3 de gener.

Els demòcrates controlen actualment la Cambra de Representants i el Senat, però les enquestes els pronostiquen una derrota dimarts. Segons la mitjana ponderada de sondejos efectuada per la web FiveThirtyEight, els republicans tenen un 53% de possibilitats de fer-se amb la cambra baixa i un 85% de guanyar el Senat.

Jordan ha afegit que també estan interessats en les ordres de registre de membres del Projecte Veritas, un grup activista que practica la vigilància electrònica contra mitjans de comunicació de tendència liberal.

Han demanat explicacions igualment sobre per què es va decidir crear una nova oficina de Terrorisme Nacional a la Secció Antiterrorista de la Divisió de Seguretat Nacional o sobre per què l’FBI va decidir investigar el robatori del diari d’Ashley Biden, filla de l’actual president nord-americà, Joe Biden .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona