Política

Putin signa una llei que permet mobilitzar presos amb delictes greus

El document es publica després que transcendís un vídeo en què el fundador d’una empresa de mercenaris anava a les presons a reclutar interns per a la guerra a Ucraïna

El president rus, Vladímir Putin, ha signat avui una llei que permetrà mobilitzar presos que tenen una condemna pendent per certs delictes greus.

El document ha estat publicat al portal oficial d’informació legal després de rebre el vistiplau de la Cambra Baixa i el Senat, i després que transcendís un vídeo en què el fundador de l’empresa de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigozhin, va anar a presons per reclutar presos per a la campanya militar a Ucraïna.

Fins ara, els ciutadans amb una condemna pendent per un delicte greu no estaven subjectes al servei militar obligatori o la mobilització.

Ara, sota la nova llei, s’aclareixen els delictes pels quals ciutadans que tinguin una condemna pendent no poden ser cridats a fila.

Es tracta d’abusos sexuals d’un menor, actes terroristes, la presa d’ostatges, l’organització de grups armats il·legals i del segrest del transport aeri, aquàtic o ferroviari.

Així mateix, no són objecte de mobilització les persones que tinguin condemna pendent per manipulació il·lícita de materials nuclears i substàncies radioactives, per sostracció o extorsió.

A més, la llei no s’aplicarà a delictes com traïció a la pàtria, espionatge, usurpació de la vida d’un estadista, presa violenta del poder, rebel·lió armada, crides públiques a activitats extremistes, incitació a l’odi o l’enemistat, així com humiliació de la dignitat humana.

Alhora, no serà possible mobilitzar ciutadans amb condemnes pendents per atemptar contra persones o institucions que gaudeixin de protecció internacional.

Putin també ha signat una altra llei que estableix el procediment per al servei civil alternatiu durant el període de mobilització quan ja ho havien fet prèviament a l’anunci d’aquesta mesura de reclutament.

En una altra llei promulgada aquest divendres, el president estableix que els ciutadans de formacions de voluntaris que ajuden les Forces Armades (AF) de la Federació Russa, així com els seus membres, ara estan coberts per l’estatus de personal militar sota contracte.

Segons ha dit el cap del segon departament principal d’Organització i Mobilització de l’Estat Major General de les Forces Armades, Aleksandr Tuliagánov, més de 15.000 persones s’han ofert com a voluntàries des de l’inici de la campanya militar russa a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi al final de la campanya basca

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA