Política

ESTAT ESPANYOL

Marlaska reitera que no hi va haver morts en territori espanyol en la tragèdia de Melilla

El ministre de l’Interior espanyol ha defensat que va ser ell qui va dictar l’ordre d’actuació a la Guàrdia Civil

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat que en el salt a la tanca de Melilla que es va produir el 24 de juny passat, en què van morir almenys 23 migrants, “no hi va haver cap mort a territori espanyol”.

Grande-Marlaska, que ha visitat aquest dilluns les obres de la nova comissaria de la Policia Nacional a Conca, ha defensat la tasca que va fer aquell dia la Guàrdia Civil i ha demanat que no s’oblidi que es va produir “un atac violent a una frontera de la UE”, davant del qual l’institut armat va actuar amb “proporcionalitat, legalitat i necessitat que els esdeveniments requerien”.

De fet, ha recordat que mig centenar de guàrdies civils van resultar ferits i “dos de concreta gravetat”.

Respecte a la visita que aquest dilluns realitza la Comissió d’Interior del Congrés a Melilla ha subratllat que “estava prevista des de fa temps” i ha assenyalat que els diputats podran visionar “totes les imatges gravades” aquell dia, tant les gravades pels helicòpters, com pels drons i també les càmeres ubicades al recinte fronterer

Ha subratllat que totes aquestes imatges ja han estat lliurades a la Fiscalia perquè puguin fer les seves investigacions, i també al Defensor del Poble, alhora que ha precisat que els membres de la Comissió d’Interior podran visionar les imatges aquest dilluns i quan es reuneixi aquesta comissió al Congrés.

“Aquest és un govern absolutament transparent. En aquest visionat i en tots els informes que es desenvolupin cal deixar una cosa clara, la proporcionalitat i la legalitat de l’actuació de la Guàrdia Civil el 24 de juny, partint de la base que a tots ens commou la tragèdia, que no ens hagués agradat haver de patir”, ha assenyalat el ministre.

Grande-Marlaska també ha defensat que va ser ell qui va dictar l’ordre d’actuació a la Guàrdia Civil i que ell és el responsable directe de totes les actuacions que desenvolupen les forces i els cossos de seguretat de l’Estat.

En aquest sentit, ha demanat al PP que “no instrumentalitzi” la Guàrdia Civil per “atacar el ministre de l’Interior”, ja que ha defensat que l’institut armat té “tot” el suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona