Política

estats units

Trump admet els resultats electorals “en certa manera decebedors” als EUA

Els republicans esperaven una onada que capgirés les dues càmeres, però el resultat ha desinflat les expectatives

L’expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2021) ha admès aquest dimecres que els resultats del seu partit, el Republicà, en els comicis de meitat de mandat, celebrats ahir, dimarts, han estat “en certa manera decebedors” perquè no s’ha produït l’onada vermella (el color dels republicans) en el Congrés que els conservadors i algunes enquestes auguraven.

En un missatge en la seva xarxa social, TRUTH, l’exmandatari ha dit que “d’una certa manera les eleccions d’ahir van ser en certa manera decebedores”, encara que de seguida ha matisat que, segons el seu punt de vista “personal”, van ser un triomf.

Els republicans anticipaven en les eleccions de mitjà mandat una gran “ona vermella” que els retornés el poder en el Congrés, però el seu mitigat avantatge en totes dues cambres ha desinflat les expectatives i posa en dubte tant la seva fortalesa com la de Trump.

Aquest tsunami, segons van arribar a avançar el senador per Texas Ted Cruz i algunes enquestes, es va quedar finalment en una lleugera ona.

Segons les últimes projeccions d’alguns mitjans de comunicació, la futura majoria al Senat es decidirà en tres estats clau, Arizona, Nevada i Geòrgia, on els resultats de les eleccions trigaran a conèixer-se, i fins i tot prolongar la incertesa fins a desembre.

De moment, d’acord amb les projeccions de la cadena CNN, els demòcrates han aconseguit el control de 48 dels 100 escons de la Cambra Alta del país, enfront dels 49 dels republicans, amb el que només quedarien Arizona, Nevada i Geòrgia per dilucidar.

Així i tot, encara hi ha mitjans com els periòdics The New York Times o The Washington Post que donen un empat al Senat, amb 48 seients per als demòcrates i 48 per als republicans, perquè encara no han acabat les seves estimacions per a Alaska, on la CNN ha projectat un triomf republicà.

Respecte a la Cambra Baixa, amb 435 escons en joc i l’escrutini encara en marxa, les projeccions posen per davant als republicans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona