Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia considera veterans de guerra als voluntaris que combaten a Ucraïna

Amb la mesura, els voluntaris i els membres de les seves famílies, igual que els militars de la Federació Russa, podran aprofitar els subsidis i les mesures d’assistència social contemplats per la llei

La Duma o Cambra de diputats de Rússia ha aprovat aquest dijous una llei que concedeix l’estatus de veterà de guerra als voluntaris que participen en la campanya militar russa a Ucraïna.

Tot aquell que hagi combatut des del passat 24 de febrer en les annexionades repúbliques populars de Donetsk i Lugansk com a part d’un batalló de voluntaris serà considerat veterà de guerra, assenyala la llei.

També rebran aquest estatus els que participin en l’ “operació militar especial” a les regions de Kherson i Zaporíjia des del 30 de setembre, data de l’annexió d’aquests quatre territoris ucraïnesos.

“És una decisió justa. Els voluntaris i els membres de les seves famílies, igual que els militars de la Federació Russa, podran aprofitar els subsidis i les mesures d’assistència social contemplats per la llei”, ha dit Viacheslav Volodin, el president de la Cambra baixa del Parlament rus.

Recentment, una altra llei aprovada per la Duma va autoritzar el president, Vladímir Putin, ordenar al ministeri de Defensa la creació de batallons de voluntaris, que han de signar els contractes corresponents.

La llei precisa que aquests voluntaris compliran les missions que els encarreguin les Forces Armades en temps de guerra o llei marcial, durant el procés de mobilització, en cas de conflicte militar, operació antiterrorista o enviament de tropes a l’exterior.

Davant l’apressant falta d’homes en les files de l’Exèrcit rus que combat a Ucraïna, gairebé totes les regions d’aquest país van formar unitats de voluntaris, segons la premsa independent, per orde del Kremlin.

Amb tot, la seva participació a penes ha influït en la situació sobre el terreny, igual que ha ocorregut de moment amb la mobilització de 300.000 reservistes ordenada pel president.

Tant voluntaris com mobilitzats s’han queixat de la falta d’equips, l’absència d’instrucció militar i les males condicions de manutenció.

De fet, l’Exèrcit rus ha iniciat avui la seva retirada del nord de Kherson, inclosa la capital regional, després de reconèixer la seva incapacitat per a defensar les seves posicions davant la superioritat numèrica de l’enemic. Aquest és el tercer replegament en l’est i sud d’Ucraïna en els últims dos mesos.

Putin va concedir al març l’estatus de veterà de guerra a tots els soldats que combaten a Ucraïna i al juliol ho va estendre als civils, des de mecànics fins a metges o conductors, que participen en l’operació militar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia colpeja la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió