Política

estats units

Diversos directius abandonen Twitter

Musk avisa els treballadors que el teletreball s’ha acabat i que hauran de tornar a treballar presencialment

Diversos directius de Twitter han abandonat la companyia en les últimes hores, en el que sembla una mostra de descontentament amb les polítiques del seu nou propietari, Elon Musk, qui per la seva part ha comunicat a tot el personal que ha de tornar al despatx i posar fi al teletreball.

La cap del departament de seguretat de la informació, Lea Kissner, en el càrrec des d’abril de 2021, ha tuitat aquest dijous que ha pres “la difícil decisió de deixar Twitter”, però no exposa les seves raons.

Segons mitjans com The New York Times o Forbes, hi ha més directius de la unitat de privacitat i seguretat que se sumen a les desercions, i tots dos citen els noms de Damien Kieran, director de privacitat i Marianne Fogarty, cap de conformitat (“compliance”), aquesta última una de les “veteranes” de Twitter, on va arribar en 2015.

Precisament les qüestions de privacitat i seguretat dels usuaris han estat sempre en el punt de mira en Twitter, sobretot després que l’excap de seguretat de la companyia, Peiter “Mudge” Zatko, denunciés (i després declarés davant el Senat a Washington) que les dades els usuaris estaven en mans de massa persones i això suposava una amenaça fins i tot per a la seguretat nacional.

Fi del teletreball

Les renúncies d’aquests directius no guarden aparentment relació amb l’última ordre donada per Musk als treballadors de l’empresa que retornin a les seves oficines i posin fi al teletreball, una instrucció que centra el primer missatge escrit de Musk als seus empleats i del qual avui es fa ressò la premsa econòmica.

Després d’una introducció en la qual insisteix que “el panorama econòmic és alarmant per a companyies com la nostra” i que “el camí és dur”, els anuncia que el teletreball “ja no es permet excepte si presentes una excepció molt específica” i afegeix que ell personalment revisarà aquestes excepcions.

El retorn dels treballadors a les oficines des d’aquest mateix dijous es traduirà en 40 hores setmanals “com a mínim” excepte un impediment físic de desplaçament.

Twitter va ser precisament una de les companyies més flexibles amb el teletreball des de la pandèmia del coronavirus: el maig de 2020, el llavors director executiu i cofundador de Twitter, Jack Dorsey, va dir als empleats que podien optar “per sempre” pel teletreball, alguna cosa que ara reverteix Musk.

El magnat, considerat l’home més ric del món, va dir divendres passat que Twitter perdia quatre milions de dòlars al dia i que per això “no tenia més remei” que procedir a acomiadaments massius, que han afectat, segons diversos mitjans, a pràcticament la meitat de la seva plantilla d’unes 7.500 persones a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona