Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Administradors prorussos de Nova Kakhovka denuncien “molts morts” per atacs “caòtics”

Els funcionaris de l’administració fidels a Moscou han estat traslladats a lloc segur

L’administració prorussa de Nova Kakhovka, localitat situada en el marge esquerre del riu Dnièper, ha denunciat aquest dimarts “molts morts i ferits” pels bombardejos ucraïnesos en la zona.

Segons l’alcalde de Nova Kakhovka, Vladímir Leontiev, els atacs “es produeixen gairebé les 24 hores” i són “caòtics”. “Els projectils cauen a la ciutat, hi ha molts morts i ferits”, ha dit, citat per l’agència RIA Nóvosti. Entre les víctimes, ha assegurat que hi ha “dones, nens i ancians”.

Leontiev ha fet aquestes declaracions des de la localitat d’Henítxesk a la qual s’han traslladat el gruix dels funcionaris prorussos de la regió de Kherson després de la retirada russa de la capital regional la setmana passada.

“Els funcionaris de l’administració civil-militar de Nova Kakhovka i de les estructures estatals i municipals han abandonat la ciutat i han estat traslladats a lloc segur”, assenyala el comunicat de les autoritats lleials a Moscou, difós aquest dimarts.

També han hagut de ser evacuats “milers” de residents d’aquesta urbs, que han abandonat les seves cases “per a salvar les seves vides”, agrega la nota oficial.

El governador interí prorús de la regió de Kherson, Vladímir Saldo, havia reconegut poc abans que els ucraïnesos havien intensificat els atacs en el marge esquerre del riu Dnièper.

En el seu moment, Saldo va ordenar l’evacuació de la població en una franja de 15 quilòmetres d’ample al llarg de la ribera esquerra del Dnièper.

Amb tot, les autoritats prorusses han insistit avui que això no significa que aquestes localitats hagin estat abandonades a la seva sort, ja que continuen operant els serveis socials, de comunicacions i d’emergència.

La pèrdua de Nova Kajovka seria un dur revés per a Rússia, perquè aquesta localitat es troba a escassos quilòmetres d’una important central hidroelèctrica del mateix nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona