Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Diverses explosions al nord de la península de Crimea

Un possible atac hauria afectat un aeròdrom militar rus als afores de la ciutat de Dzhankói

La regió de Kíiv continua amb problemes de subministrament elèctric després del bombardeig de dimarts

Diverses explosions, seguides de columnes de fum, han sacsejat aquest dijous a la matinada la ciutat de Dzhankói, al nord de la península de Crimea, un territori ucraïnès que va ser ocupat per Rússia el 2014, segons ha informat l’agència local Ukrinform.

El mitjà ucraïnès cita com a fonts residents que han enregistrat vídeos a la zona i que han estat publicats a les xarxes socials. També mostra fotografies on es veu una columna de fum en aquesta ciutat administrada pels russos.

L’agència informa que els sistemes de defensa antiaèria s’han activat aquesta matinada a la zona i la població ha patit problemes amb el subministrament elèctric.

Segons les fonts, l’atac hauria tingut com a objectiu un aeròdrom militar rus ubicat als afores de Dzhankói.

El govern d’Ucraïna va assegurar fa uns dies que part de les unitats russes que s’han retirat de la regió de Khersòn, al sud d’Ucraïna, s’han dirigit a Crimea per defensar aquest territori.

No és la primera vegada que es produeixen incidents a la península de Crimea, des d’on Rússia controla el trànsit marítim al mar Negre. El passat 16 d’agost diverses explosions van afectar un dipòsit de municions al districte de Dzhankói. A principis d’octubre una forta explosió va malmetre el pont de Kertx, que uneix la disputada península amb Rússia i va obligar a tallar-hi el trànsit.

Continuen les apagades a la regió de Kíiv

Les apagades i els talls d’electricitat continuen aquest dijous a la regió ucraïnesa de Kiev i a la capital, atès que encara no s’han pogut reparar les infraestructures que els russos van atacar dimarts.

“D’acord amb Ukrenergo (la companyia nacional elèctrica), a la nostra regió s’apliquen parades d’emergència. Les parades d’ emergència són aquelles que es produeixen de forma forçada. No es poden predir ni programar”, ha explicat el cap de l’administració militar regional, Oleksi Kuleba, segons l’agència Ukrinform.

Les instal·lacions d’infraestructura crítica estan equipades amb generadors i fonts d’energia alternatives i els equips d’emergència fan front a les seqüeles dels recents atacs amb míssils russos, ha explicat.

El responsable regional ha demanat als ciutadans “que comprenguin la nostra difícil situació. Els enginyers energètics treballen per restaurar i estabilitzar el sistema”. Kuleba ha avisat que aquesta “setmana serà difícil” per a una de les regions més poblades del país, i a les portes de l’hivern.

El passat 15 de novembre, Rússia va llançar un atac amb míssils a gran escala contra Ucraïna, que ha destruït instal·lacions d’infraestructura i edificis residencials.

Les forces de defensa aèria d’Ucraïna van abatre més de 70 dels més de 90 míssils llançats per Rússia, però no van poder impedir que més de 7 milions de ciutadans es quedessin sense llum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona