Política

estats units

Pelosi anuncia la seva retirada com a líder demòcrata en la Camara Baixa dels EUA

Assegura que mantindrà l’escó

Biden diu que és la presidenta de la Cambra més important de la història

La presidenta de la Cambra de Representants estatunidenca, Nancy Pelosi, ha anunciat aquest dijous la seva retirada com a líder de la formació demòcrata en la cambra baixa en la pròxima legislatura.

En un emotiu discurs, Pelosi, de 82 anys, va dir que mantindrà el seu escó, però que no buscarà la reelecció com a líder demòcrata.

El president estatunidenc, Joe Biden, ha qualificat la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, com la líder de la Cambra Baixa més important de la història.

“La història l’assenyalarà com la presidenta de la Cambra de Representants més destacada de la història: és la primera, l’última i sempre per al poble”, ha apuntat el president en un missatge en Twitter minuts després que Pelosi anunciés la seva retirada com a líder dels demòcrates en aquesta cambra la pròxima legislatura.

“Quan penso en Nancy Pelosi, penso en dignitat”, ha afegit el mandatari demòcrata, qui ha assegurat que els EUA tenen amb ella “un deute de gratitud pel seu servei, patriotisme i dignitat”.

Als seus 82 anys, Pelosi ha anunciat aquest dijous que no tornarà a presentar-se per a ser triada com a líder de la formació demòcrata en la Cambra baixa, encara que mantindrà el seu escó.

La que ha estat la primera i única dona a presidir la Cambra de Representants en la història dels EUA ha explicat que, en la seva opinió, “ja és hora perquè una nova generació lideri el caucus demòcrata” del Congrés.

Pelosi, que fa dues dècades que lidera als demòcrates en la Cambra Baixa, havia anticipat el passat 7 de novembre que l’atac que va sofrir el seu marit a la fi d’octubre en el domicili familiar de San Francisco per part d’un home que la buscava a ella anava a influir en la decisió sobre el seu futur.

El seu anunci s’ha produït un dia després que es confirmés que els conservadors han recuperat el control de la Cambra de Representants en tenir assegurats ja 218 dels 435 escons en lliça, el mínim requerit per a gaudir de la majoria.

Al Senat, els demòcrates conserven el poder amb la meitat dels 100 seients i el vot de desempat de la vicepresidenta, Kamala Harris, per la qual cosa a partir de gener el lideratge del Congrés estarà dividit entre tots dos partits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul