Política

turquia

Dos morts i sis ferits a Turquia en un bombardeig des de Síria

Almenys 29 morts per bombardejos turcs a Síria el passat dissabte, segons un portaveu kurd

Almenys dues persones han mort i altres sis han resultat ferides en caure cinc coets en el sud de Turquia disparats des de Síria, en un atac del qual el govern turc ha responsabilitzat la milícia kurda Unitats de Protecció Popular (YPG).

“Els terroristes del YPG/PKK han disparat cinc coets des del nord de Síria, que han matat dues persones i han ferit a altres sis a la província turca de Gaziantep”, segons ha informat l’agència oficialista Anadolu, citant a Davut Gül, governador d’aquesta regió.

Els mitjans informen que els projectils han impactat en un centre escolar i dos habitatges en la localitat fronterera de Karkamis, i en un vehicle situat al costat del pas amb Síria.

Els morts són una professora de 22 anys i un nen de cinc anys, segons l’oficina del governador, que també ha especificat que dos dels ferits es troben en greu estat.

L’artilleria turca ha respost bombardejant els punts des dels quals es van llançar els coets, segons les autoritats, però sense especificar quins són.

Karkamis, en la riba dreta de l’Eufrates, es troba uns 30 quilòmetres al nord de Manbech, zona sota control de les YPG, i a la mateixa distància de la ciutat kurdosiria de Kobani, però les posicions del YPG arriben fins a la mateixa ribera esquerra de l’Eufrates.

Precisament aquesta zona, en concret l’àrea de Zor Magar, va ser bombardejada en la tarda del diumenge per caces turcs en represàlia per l’atac a Karkamis, assegura el diari turc Hürriyet.

Un coet llançat des de territori sirià ja va deixar ahir tres ferits entre les forces de seguretat turques a la província de Kilis.

En resposta, durant la matinada del dissabte, caces turcs van bombardejar posicions kurdosirianes, matant a 29 persones, onze d’elles civils, i la resta milicians kurds i militars lleials al règim de Damasc.

La premsa turca ha presentat la campanya de bombardejos, que s’estén també a l’Iraq, com una represàlia per a l’atemptat terrorista que el passat dia 13 va causar sis morts a Istanbul i que Ankara atribueix al YPG.

El YPG és considerat per Turquia una organització terrorista indistingible del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), la guerrilla kurda activa a Turquia. Tant el PKK com les YPG han negat la seva participació en l’atemptat d’Istanbul.

Atacs turcs el cap de setmana

Una sèrie de bombardejos perpetrats anit per l’aviació turca contra diversos punts del nord de Síria van causar la mort de 29 persones, onze d’elles civils, van informar aquest diumenge les Forces de Síria Democràtica (FSD), una aliança armada liderada per kurds.

Segons el recompte ofert pel portaveu kurdosirià, Farhad Shami, en el seu compte de Twitter, onze de les víctimes mortals són civils i altres 15 pertanyen a les files de les forces governamentals sirianes, mentre que les FSD van sofrir una baixa i dos guàrdies de seguretat van morir mentre custodiaven unes sitges.

Poc abans de la passada mitjanit, Turquia ja havia bombardejat diverses àrees a les províncies sirianes d’Alep, Al Raqa i Al Hasaka, incloses posicions de les tropes de Damasc i un important bastió dels kurdosirians, als quals dies abans Ankara havia assenyalat per un mortal atemptat a Istanbul que va causar 6 morts i 81 ferits dels quals 13 continuen hospitalitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona