Política

Les Comunitats Islàmiques denuncien "l'islamofòbia" a Catalunya i arreu l'Estat

La Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya (UCIDE) -institució interlocutora de l'Estat per al desenvolupament dels acords sobre llibertat religiosa- ha manifestat la seva preocupació pel foment de la "islamofòbia". Alhora, ha criticat la participació de representants polítics a "campanyes" contra l'Islam, la falta de cooperació per part de la Conferència Episcopal amb vista al diàleg entre religions, i l'incompliment de les lleis vigents envers escola i religió.

L'Observatori Andalusí fa referència a "l'hostilitat" en alguns municipis per "bloquejar tota iniciativa que pugui establir relacions d' igualtat dels musulmans amb els catòlics, impedint les seves llicències d'obertura de mesquites i cementiris, així com declaracions contra el hiyab (vel islàmic), a les que s'hi ha significat notablement el Partit Popular".
L'informe presenta una enquesta a nivell estatal, segons la qual el 25% dels espanyols estan en contra que els musulmans estrangers tinguin dret a vot; el 32% rebutja les mesquites al seu barri, i l'ús del vel islàmic; el 60% manifesta desconfiança envers els musulmans; i un 80% els considera persones que no es barregen.

Des de L'Observatori, asseguren haver detectat diversos fronts contra el hiyab i creuen que s'ha fomentat la seva repressió en tots el àmbits, "creant una opinió contraria mitjançant intel·lectuals, acadèmics, i feministes". El president de la UCIDE, Riay Tataray, es mostra satisfet pel rebuig expressat el passat 16 de gener per part del Parlament Europeu a prohibir l'ús d'aquesta del mocador a les escoles. "En cas contrari, hagués esdevingut una excusa per prohibicions en un futur no molt llunyà", va destacar.

Segons Riay Tatary, la vestimenta musulmana, "no és un símbol" ni representa cap ideologia o invasió a la llibertat dels altres, sinó "el compliment d'un mandat religiós totalment voluntari".

A part de criticar l'oposició contra les mesquites i els cementiris, les Comunitats Islàmiques es queixen de que encara no s'hi hagi posat en marxa l'ensenyament de la religió islàmica a la majoria de comunitats autònomes, i denuncien el "buit legal" que existeix en les escoles, ja que els alumnes que han escollit religió islàmica no reben cap atenció educativa en aquesta hora de classe", segons el president de la UCIDE.

En aquest sentit, l'informe realitza un llistat d'administracions "hostils", per el suposat incompliment de les lleis i per exercir una discriminació religiosa anticonstitucional, en la que hi destaca el Defensor del Poble, les Conselleries d'Educació de tot l'Estat, excepte les de Ceuta i Melilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.