Política

Àsia

Corea del Sud i el Japó despleguen caces davant l’aproximació d’avions xinesos i russos

Diversos aparells militars han penetrat a les respectives Zones d’Identificació de Defensa Aèria sense notificar-ho a Seül i Tòquio

L’executiu japonès denuncia la intensificació de les maniobres navals i aèries de Pequín i Moscou al voltant del seu territori

Les autoritats militars sud-coreanes i japoneses han informat aquest dimecres que diverses aeronaus xineses i russes han penetrat en les seves respectives Zones d’Identificació de Defensa Aèria (ADIZ) sense notificar-ho, cosa que ha obligat a desplegar avions de combat de manera preventiva.

Aquests moviments, que en cap cas han suposat intrusions en els espais aeris de Corea del Sud i el Japó, es produeixen de manera reiterada a la zona per part d’aparells russos i xinesos.

L’ADIZ és un perímetre que determina si les Forces Aèries han de ser desplegades quan aeronaus estrangeres hi entren sense notificació prèvia.

L’Estat Major Conjunt (JCS) sud-coreà ha detallat en un comunicat que, en total, dos bombarders xinesos i sis aeronaus han penetrat avui en diferents franges de l’ADIZ nacional en diversos moments.

Dos bombarders H-6 xinesos han fet dues incursions, la primera d’elles cap a les 5.48 hora local (21.48 hores de dimarts a Catalunya) a uns 126 quilòmetres de Socotra, una roca submergida a mig camí entre la mar Groga i la de la Xina Oriental, la sobirania de la qual reclamen tant Seül com Pequín, cosa que fa que les seves respectives ADIZ s’encavalquin en aquesta zona.

Els dos H-6 han tornat a penetrar a l’ADIZ sud-coreana a les 6.44 (22.44 hores de dimarts a Catalunya) “pel nord-est de Pohang”, una ciutat costanera situada a uns 275 quilòmetres al sud-est de Seül, i han sobrevolat la zona durant uns 15 minuts.

Finalment, la parella de bombarders xinesos i sis aeronaus russes (quatre bombarders Túpolev T-95 i dos caces Sukhoi S-35) han penetrat la franja oriental de l’ADIZ sud-coreana a uns 200 quilòmetres al nord-est de l’illa d’Ulleung (200 quilòmetres al nord-est de Pohang) al voltant de les 12.18 (4.18 hores de dimecres a Catalunya) i hi han estat una mica menys de 20 minuts.

En paral·lel, el ministeri de Defensa del Japó ha informat que dos bombarders xinesos H-6 han sobrevolat l’estret de Tsushima, al sud-oest de l’arxipèlag japonès, procedents de la mar de la Xina Oriental, i s’han aproximat al seu espai aeri a la mar del Japó abans de dirigir-se cap al nord.

Les dues aeronaus que Tòquio considera russes han traçat una trajectòria similar. Les autoritats japoneses intenten esclarir el motiu d’aquestes maniobres pròximes al seu territori.

L’executiu japonès ha denunciat la intensificació en els últims mesos de les maniobres navals i aèries xineses al voltant del seu territori, a les quals s’han sumat en algunes ocasions vaixells i avions russos.

El passat 24 de maig es va produir un incident similar, en el qual sis bombarders estratègics xinesos i russos van efectuar maniobres conjuntes a l’entorn dels espais aeris del Japó i de Corea del Sud. Tòquio i Seül van respondre mobilitzant també  els seus caces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona