Política

Junts veu “incipient” la negociació pressupostària i demana deixar les “presses”

Turull es mostra obert a acords si s’accepten propostes com una fiscalitat “justa”, l’impuls de projectes com el Hard Rock o l’ampliació de l’aeroport de Barcelona

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha assegurat que la negociació pressupostària amb el govern encara és “molt incipient” i s’han de deixar les “presses”, si bé s’ha mostrat obert a possibles acords si s’accepten propostes com una fiscalitat “justa”, l’impuls de projectes com el Hard Rock o l’ampliació de l’aeroport de Barcelona.

Turull ha atès als mitjans a Torredembarra, durant la seva visita al Baix Gaià per presentar als caps de llista dels municipis de Creixell, Torredembarra i Roda de Berà, amb vista a unes eleccions que seran “importantíssimes” per JxCat.

Però les preguntes dels periodistes han estat centrades en la negociació per als pressupostos catalans de 2023, després que aquest divendres representants del govern i de JxCat es reunissin per començar a analitzar la viabilitat de les propostes pressupostàries lliurades per Junts aquesta setmana.

Entre diverses propostes, JxCat va plantejar al govern una rebaixa del tram autonòmic més baix de l’IRPF del 10,5% al 10%, deflactar tots els trams de l’IRPF un 3,5% per fer front a la inflació, més fons per a l’escola concertada, la pràctica supressió de l’impost de successions o l’aprovació definitiva del projecte del centre recreatiu de Hard Rock a Salou i Vila-seca.

“Presentem al govern una proposta molt clara i concreta. No es tracta de tenir pressupostos per tenir-los, sinó de tenir-los per ajudar a superar els reptes de la gent”, ha avisat Turull, que ha enlletgit a l’executiu d’ERC que no pot estar “contemplatiu” davant l’augment del preu de l’energia que afecta als ciutadans.

Així, ha insistit en la necessitat d’una fiscalitat “justa”, ja que “ni l’espoli fiscal que pateix Catalunya es pot superar a força d’estrènyer als catalans amb més imposats, ni la situació d’inflació pot suposar una sobreimposició als catalans en la seva contribució, doncs ja estan pagant massa impostos”.

El PSC

Turull també ha estat preguntat sobre el fet que el PSC-Units incideixi igualment en la seva negociació amb el govern en la necessitat de desbloquejar projectes com el Hard Rock o l’ampliació de l’aeroport. El dirigent ha deixat clar que JxCat ha defensat “sempre” el complex d’oci de Tarragona: “Si alguna cosa hem criticat és la lentitud que hi ha hagut i que un projecte tan potent, moltes vegades per prejudicis ideològics, s’hagi vist ralentit. Benvinguts els que es puguin sumar”, ha suggerit.

Turull també ha qüestionat la “credibilitat” del PSC pel que fa a l’ampliació de l’aeroport del Prat. Així ho ha dit després que, en una entrevista a l’ACN, la portaveu dels socialistes, Alícia Romero, hagi afirmat que veu “possible” introduir l’ampliació d’aquesta infraestructura a la negociació dels pressupostos. “Que el PSC faci segons quines propostes quan hi ha incompliments i no hi ha voluntat de donar tota la potència....La seva gran aposta ha estat posar-li el nom de Josep Tarradellas”, ha dit



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA