Política

Alemanya

Detenen a Alemanya 25 ultres que planejaven un cop d’estat

Tres mil agents participen en l’operació ordenada per la fiscalia contra una organització terrorista l’objectiu de la qual era derrocar l’ordre estatal existent

Entre els arrestats hi hauria exmilitars

La Fiscalia alemanya ha informat avui de l’arrest de 25 ultradretans sospitosos de pertànyer a una “organització terrorista nacional”, informa el diari alemany Frankfurter Allgemeine. La fiscalia acusa els detinguts de preparar un cop d’estat. Segons la fiscalia, els detinguts pertanyen a una organització fundada a final del novembre del 2021, “que es va fixar l’objectiu d’acabar amb l’ordre estatal establert a Alemanya i substituir-lo pel seu propi”.

“Els membres de l’organització són conscients que aquest pla només pot dur-se a terme mitjançant l’ús de mitjans militars i la violència contra representants de l’estat”, la qual cosa inclou morts, diu el comunicat de la fiscalia.

Les detencions s’han produït en el marc d’una operació ordenada per la Fiscalia federal i per l’Oficina Federal de la Investigació Criminal, hi participen més de tres mil agents i afecta onze estats federals en total. S’han fet detencions als estats de Baden-Württemberg, Baviera, Berlín, Hessen, Baixa Saxònia, Saxònia i Turíngia, així com un cas a Kitzbühel (Àustria) i un altre a Perusa (Itàlia). L’operació continua oberta i es preveu que es practiquin una vintena d’arrestos més. Als acusats els uneix “un profund rebuig a les institucions de l’estat i a l’ordre democràtic” de la República Federal d’Alemanya, que amb el temps els ha dut a adoptar la decisió “de participar en la seva eliminació violenta” i a començar els preparatius per fer-ho, assenyala la fiscalia.

Els membres d’aquesta organització segueixin les teories conspiratives del grup Ciutadans del Reich, els militants del qual no acaten la Constitució alemanya ni a la República Federal i rebutgen l’ordenament jurídic establert, i del moviment d’ultradreta dels EUA QAnon.

L’òrgan central de l’organització és un “consell” i compta d’un “braç militar”, al qual li correspon la pressa planejada del poder per la força de les armes. Segons la fiscalia, alguns dels membres de l’organització van desenvolupar en el passat un servei actiu a l’exèrcit alemany. També hi hauria membres del partit ultradretà Alternativa per Alemanya (AfD) y un príncep, segons informa la premsa local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió