Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Espanya enviarà 25 nous generadors elèctrics a Ucraïna en pròxims dies

La ministra de defensa considera poc probable que Putin s’avingui a negociar la pau

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat aquest dilluns que el govern espanyol està coordinant amb algunes empreses l’enviament de més de 25 generadors elèctrics que sortiran cap a Ucraïna en els pròxims dies per a pal·liar la falta d’electricitat que afecta algunes ciutats com Odessa.

Precisament Robles va viatjar recentment a aquesta ciutat i, segons ha comentat, ja pràcticament estava a les fosques, per la qual cosa la prioritat essencial en aquests moments és disposar de generadors elèctrics, especialment en col·legis, hospitals i residències, ha dit la ministra en declaracions a la Sexta.

Robles ha recordat que Espanya ja ha enviat aquest tipus de material i ha agraït a les empreses que estan ajudant a aportar nous aparells, amb les quals, segons ha apuntat, acabava de reunir-se per a coordinar l’enviament.

La titular de Defensa ha anunciat també que a principis de gener arribaran a Espanya 200 nous soldats ucraïnesos per a ser instruïts per les Forces Armades del nostre país, alguns sense cap formació militar com els 60 que actualment s’estan ensinistrant a Toledo, i altres que rebran una instrucció més especialitzada, per exemple, en detecció de mines.

Robles s’ha mostrat escèptica respecte a la possibilitat que el president rus, Vladímir Putin, s’avingui a negociar la pau i ha assegurat que no hi ha cap dada que faci pensar que té “la més mínima intenció de cessar en les seves agressions a Ucraïna”.

És el que li van traslladar els ucraïnesos, que el coneixen bé, quan va visitar Odessa i és el que diuen els serveis d’intel·ligència dels països que donen suport a Ucraïna: “Ara com ara, Putin no està per la labor de negociar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona