Política

Aragonès, sobre la negativa de la Moncloa a un referèndum: “No ens resignarem”

Defensa al Parlament com a “imprescindible” posar sobre la taula una proposta de referèndum reconegut internacionalment

Defensa davant les crítiques de la CUP i Junts l’acord amb el PSOE per la reforma del Codi Penal i la malversació: “Cap persona estarà amb una situació pitjor que abans”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la seva apostar per defensar un referèndum d’autodeterminació pactat amb el govern espanyol i acceptat internacionalment malgrat el ‘no’ del PSOE i les crítiques de Junts i la CUP.

“No ens resignarem” davant la negativa del govern espanyol a un nou referèndum, ha respost a una pregunta de la diputada de la CUP Laia Estrada sobre aquesta qüestió, en què ha qualificat “imprescindible” posar sobre la taula una proposta de referèndum reconegut internacionalment. “Som molt conscients de les dificultats”, ha reconegut, però ha defensat la negociació i també la necessitat d’obrir un debat a Catalunya dins de l’acord de claredat que vol impulsar el president per elaborar una proposta “per defensar referèndum amb l’Estat”. “No hem de frenar-nos ni un moment. Tenim dret a decidir lliurement el nostre futur”, ha afirmat. La CUP ha insistit en una “confrontació democràtica” perquè la proposta d’ERC “no va més enllà de la retòrica”.

Davant les crítiques de la CUP i Junts per les negociacions que el govern i ERC mantenen amb l’executiu espanyol i el PSOE, Aragonès ha defensat la reforma del Codi Penal, amb la derogació de la sedició i la reforma de la malversació, assegurant: “Cap persona estarà amb una situació pitjor que abans de la reforma”.

“Fa dies que l’avisem: Vostè, sol i dèbil, no se’n sortirà amb la negociació amb el govern espanyol. Hem avançat quan hem tingut una majoria del Parlament i de la societat civil i de la gent, amb unitat i amb consens”, ha avisat Albert Batet (JxCat). “Les solucions personals i la rebaixa de penes no serveixen per resoldre el conflicte polític”, ha avisat, tot considerant, en referència a les reformes del Codi Penal: “No vam fer l’1 d’Octubre per ser perdonats, el vam fer per ser independents”.

Aragonès ha replicat Batet lamentant que hagin criticat la negociació amb l’Estat “des del minut 1” i recordant que en part tenen algun “nivell de responsabilitat” amb alguns dels punts pactats amb el govern espanyol, que Junts ha criticat perquè no s’han aconseguit (com el català a l’Eurocambra o la gestió dels fons Next Generation), quan aquest partit formava part del govern. I sobre la sedició i la malversació, Aragonès li ha preguntat: “Si tenen l’oportunitat de millorar una mica la situació, s’ha de desaprofitar?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona