Política

estats units

Lluita al Congrés dels EUA per evitar un tancament de l’Administració

Els republicans volen esperar a negociar a partir del mes de gener, quan recuperaran la presidència de la cambra baixa

El Congrés estatunidenc negocia de nou aquests dies a contrarellotge l’aprovació d’un pressupost amb el qual evitar el tancament temporal de l’Administració, que tindria lloc aquest divendres a mitjanit si no s’arriba abans a un acord.

La Cambra de Representants preveu votar aquest dimecres una resolució de continuïtat per a estendre aquest termini una setmana més, fins al 23 de desembre, i donar així més temps a la negociació del projecte de llei, conegut com a “òmnibus”, que financi l’any fiscal 2023, que va des de l’1 d’octubre de 2022 al 30 de setembre de l’any següent.

L’anterior resolució de continuïtat va ser aprovada el 30 de setembre i va permetre finançar a l’Executiu sota els mateixos paràmetres que ara fins a aquest divendres, data en la qual s’haurà d’haver arribat a un altre acord per a impedir que l’Administració es paralitzi.

Després del seu pas per la Cambra de Representants, la nova partida de despeses temporal haurà de ser sotmesa a vot al Senat.

“Abans d’aprovar un projecte de llei hem d’assegurar-nos que el govern no es paralitza, així que haurem d’aprovar aquesta resolució al més aviat possible”, ha assenyalat aquest dimecres el líder de la majoria demòcrata al Senat, Chuck Schumer.

Des de 1976, quan es van aprovar noves lleis pressupostàries, l’Administració estatunidenca s’ha quedat sense fons en 20 ocasions, encara que la majoria de vegades ha estat només durant un dia. El tancament més llarg, de 35 dies, va ocórrer durant la Presidència del republicà Donald Trump (2017-2021).

Alguns legisladors republicans han declarat que prefereixen continuar posposant el debat sobre el nou projecte de llei fins a l’any vinent, quan el seu grup recuperi al gener el control de la Cambra de Representants, amb l’esperança que això els doni major poder de negociació per a forçar retallades.

“No podem continuar gastant de la forma en la qual els demòcrates ho fan. La solució no està a gastar més diners, sinó a eliminar l’innecessari i a donar prioritat al que la població estatunidenca vol”, ha assenyalat avui en una conferència de premsa l’actual líder de la minoria republicana en la Cambra baixa i principal candidat per a assumir la seva presidència al gener, Kevin McCarthy.

Aquest dimarts a la nit el senador demòcrata que controla el procés d’assignació de pressupostos, Patrick Leahy, ha assenyalat que s’havia aconseguit un acord bipartidista sobre un marc de treball amb el qual continuar avançant en l’elaboració de la nova partida de despeses anual.

Leahy ha fet l’anunci, però no ha facilitat detalls sobre el seu contingut i des del bàndol republicà alguns dels seus principals representants han deixat clar, ja que s’oposaran quan sigui sotmesa a vot, previsiblement la setmana vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona