Política

Vocals del CGPJ titllen Sánchez d’irresponsable

Els vuit vocals conservadors del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que bloquegen la renovació del Tribunal Constitucional van fer pública ahir una declaració en què qualifiquen d’“irresponsables” les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que va acusar la dreta “política i judicial” de voler “atropellar” la democràcia. Per als vocals, aquestes afirmacions no tenen “cap fonament” i “suposen transitar de la confrontació partidista a la deslegitimació de les institucions davant de la ciutadania”. En la declaració, defensen que tant el TC com els tribunals ordinaris “han contribuït decididament a la consolidació de la democràcia i recorden que els membres dels governs i els parlaments de la UE s’han “d’abstenir d’actuacions i declaracions públiques que puguin perjudicar la seva legitimitat”.

Continuant amb l’encesa polèmica dels últims dies, Pedro Sánchez va retreure ahir al PP que demani eleccions anticipades “a diari” i en canvi “bloquegi” la renovació d’òrgans en què té majoria, com el Consell General del Poder Judicial o el Tribunal Constitucional. Mentrestant, el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, va sortir en defensa dels jutges i va assegurar que qualificar-los de “fatxes amb toga” és “incompatible amb la democràcia”.

Per intentar calmar les aigües, la portaveu de Jutgesses i Jutges per la Democràcia, Ascensión Martín, va reclamar als responsables dels partits polítics que “abaixin el to” de les declaracions públiques però també va demanar “responsabilitat” als vocals del CGPJ per evitar que “el seu mandat caducat crispi més l’actualitat”. Martín també va demanar que es respecti les decisions del Congrés dels Diputats per intentar “superar el boicot a què un grup de vocals del CGPJ sotmeten la renovació del Tribunal Constitucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ONU

L’Assemblea General debat l’ampliació de l’estatus de Palestina

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA
política

El govern destina 50.000 euros a la rehabilitació de la Casa Macià a Prats de Molló

barcelona
VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA