Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

El Kremlin avisa que Estats Units lluitarà contra Rússia “fins a l’últim ucraïnès”

La Presidència russa critica que durant la visita del Zelenksi no hi ha hagut “crides reals a la pau”

Moscou adverteix d’una escalada de “conseqüències difícils d’imaginar”

El Kremlin afirma que els Estats Units d’Amèrica (EUA) lluitarà “indirectament” contra Rússia “fins a l’últim ucraïnès”.

Així ho ha comentat aquest dijous el portaveu de la Presidència Russa, Dmitri Peskov, en la seva valoració de la visita del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a Washington.

Segons ell, aquest viatge “evidencia que els EUA continuarà la seva política per lluitar de facto i indirectament amb Rússia fins a l’últim ucraïnès”.

Peskov ha explicat durant la seva roda de premsa diària que Moscou ha seguit atentament les informacions relacionades amb el viatge del president ucraïnès als EUA. I segons ell, “pel moment, podem lamentar que ni el president (dels EUA, Joe) Biden ni el president Zelenski han dit ni una paraula que es pugui percebre com una disposició a escoltar les preocupacions de Rússia”.

En aquest sentit, ha considerat que no “hi ha hagut crides reals a la pau, no de cara a la galeria, sinó reals”. Tampoc “no hi ha hagut ni una paraula per prevenir Zelenski de continuar els atacs bàrbars contra habitatges de localitats del Donbass”, ha afegit.


Escalada de “conseqüències difícils d’imaginar”
L’ambaixador rus als Estats Units, Anatoli Antonov, ha advertit avui que el suport ofert ahir pels EUA al president d’Ucraïna condueix a una escalada de “conseqüències difícils d’imaginar”. “Malgrat les nostres advertències, seran enviats a Kíiv sistemes de míssils antiaeris Patriot”, ha criticat el diplomàtic en una declaració recollida per l’agència oficial russa TASS.

Antonov ha assegurat que Rússia ha fet de manera reiterada i a tots els nivells “crides al sentit comú”, però ha constatat que “les accions provocadores dels EUA condueixen inevitablement a una escalada de conseqüències difícils d’imaginar”.

El diplomàtic ha apuntat que “susciten profunda preocupació els debats sobre l’hipotètic subministrament als ucraïnesos de míssils ATACMS i drons de gran radi d’acció”. Ucraïna demana a Occident aquest armament, capaç d’atacar objectius en territori rus, però fins ara li ha estat denegat.

Segons l’ambaixador, la “visita a l’estil de Hollywood” de Zelenski a Washington “ha confirmat de manera definitiva que les declaracions conciliadores de l’Administració (dels EUA) sobre la seva falta de propòsits d’entrar en una confrontació amb Rússia no són més que paraules buides”.

“Amb el soroll d’aplaudiments i somriures sarcàstiques han declarat de fet la necessitat de continuar la guerra per poder contra el nostre país, fins a la victòria total sobre nosaltres”, ha denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona