Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Troben a Kherson cossos en una fossa comuna amb senyals de tortura

Durant l’ocupació russa, les morgues de Kherson van rebre prop de 700 cossos, 100 dels quals tenien lesions pròpies d’accions militars

Les autoritats d’Ucraïna han revelat aquest dijous la troballa de diverses tombes i una fossa comuna en Pravdyne, a la regió de Kherson (sud-est) amb cadàvers que mostren indicis de tortura presumptament comesa durant l’ocupació russa.

El viceministre de l’Interior, Yedyni Novyny, ha explicat que en aquesta localitat es van trobar restes de sis persones al pati d’una casa privada i que van ser trobades altres 36 tombes en el cementiri, a més d’una fossa comuna en els quals hi havia cossos de militars de l’Exèrcit ucraïnès.

El ministeri de l’Interior ha agregat en el seu lloc en internet que “en total, durant el període d’ocupació, les morgues van rebre al voltant de 700 cossos, dels quals aproximadament 100 tenien lesions físiques pròpies d’operacions militars, les identitats de 12 d’ells no s’han establert fins al moment”.

El viceministre ha dit que, encara que s’està treballant per a recollir ràpidament mostres d’ADN dels familiars per a identificar a les víctimes, la tasca es complica pel fet que molts són a l’estranger o no s’ha pogut establir contacte amb ells.

Novyny ha afirmat que els ocupants russos de Kherson “sovint van cometre violència contra civils, fent gala, enviant fotos i vídeos als seus familiars a Rússia, publicant-los en les xarxes socials” i ha dit que “en el futur serà una eina en la formació de la base de proves sobre els crims de guerra comesos per ells”.

A més, Novyny ha donat dades sobre l’exhumació de més de 450 cossos a la regió de Khàrkiv i ha indicat que “es van trobar signes de tortura en almenys 40 persones”; Novyny ha anunciat que s’han ordenat exàmens forenses dels cadàvers trobats en aquesta zona per a determinar les causes de les morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA