Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La tele pública austríaca recapta 41,96 milions per ajudar els ucraïnesos

El govern austríac del canceller federal, Karl Nehammer, ha col·laborat amb una quantitat similar a la recaptada directament per la televisió fins a arribar al 95 milions d’euros

Una iniciativa solidària en la qual participa la radiotelevisió pública austríaca, l’ORF, ha recaptat 95 milions d’euros per a ajudar a Ucraïna des que el país va ser envaït per Rússia a la fi del febrer passat.

La iniciativa “Veí en dificultats” ha reunit 41,96 milions, als quals el govern austríac ha afegit una quantitat similar, amb els quals s’han finançat 52 projectes d’ajuda, dels quals s’han beneficiat unes 600.000 persones, ha informat aquest dimarts l’ORF.

L’ajuda ha arribat a unes 530.000 persones a Ucraïna. A més, s’han beneficiat unes 45.000 a Moldàvia, 17.000 a Romania i 8.000 a Polònia, països que han acollit a molts refugiats ucraïnesos que han fugit de l’agressió russa.

La passada tardor, la campanya es va centrar a preparar als afectats per la guerra amb equips per a fer front a l’hivern, com a generadors, forns, material d’abric i mantes.

“La gran quantitat d’ajuda que s’ha proporcionat als afectats per la guerra a Ucraïna des de febrer, gràcies a la voluntat de molts donants, és una mostra impressionant de solidaritat al nostre país”, ha declarat el director de la iniciativa, Pius Strobl.

El projecte “Veí en dificultats” es va crear fa 30 anys per a ajudar llavors als afectats per les guerres en l’antiga Iugoslàvia.

Posteriorment, s’ha activat la iniciativa per a ajudar a nens a l’Iraq, als afectats pel tsunami a Àsia l’any 2004, per a les víctimes de la guerra a l’Afganistan o del terratrèmol a Haití l’any 2010.

“Veí en dificultats” és una fundació en la qual participen nombroses ONG solidàries d’Àustria, com Càritas o la Creu Roja, amb l’ORF com a soci mediàtic que s’encarrega de difondre els missatges de petició d’ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona