Política

Ucraïna descobreix una altra cambra de tortura a la regió de Mykolaiv

La Fiscalia General ucraïnesa afirma que, segons la investigació, les forces russes “van detenir il·legalment i torturar brutalment residents locals que es van negar a cooperar amb l’enemic”

La Fiscalia General d’Ucraïna ha informat aquest dimarts de la troballa d’una altra cambra de tortura a la regió de Mykolaiv, al poble d’Oleksandrivka, alliberat de l’ocupació russa.

“Segons la investigació, representants del país agressor es van apoderar d’una casa al poble. Van detenir il·legalment i torturar brutalment residents locals que es van negar a cooperar amb l’enemic”, assenyala el comunicat de la Fiscalia, citat per l’agència Ukrinform.

Durant la investigació, que es va portar a terme juntament amb els serveis secrets de l’interior (SBU) i la policia nacional a la regió, els agents van trobar i confiscar diverses proves materials.

El Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU) ha afegit que s’ha establert que les tropes russes havien intentat “arrencar a cops de les víctimes les adreces de patriotes ucraïnesos, membres del moviment de resistència”.

Les víctimes van ser asfixiades amb bosses de plàstic, colpejades amb objectes pesants i sotmeses a descàrregues elèctriques, precisa el comunicat, que afegeix que durant la inspecció de la cambra de tortura es van descobrir eines utilitzades per a les tortures.

Les forces de l’ordre van aconseguir identificar també ciutadans ucraïnesos que van ser detinguts il·legalment i torturats per les tropes russes durant un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona