Política

REGNE UNIT

Sunak presenta les prioritats del seu govern

El primer ministre britànic ha fet cinc promeses: abaixar la inflació, fer créixer l’economia, reduir el deute, retallar les llistes d’espera i frenar els bots que creuen el canal de la Mànega

El líder ‘tory’ afirma que “cal canviar la manera com funciona el país, cosa que requereix un canvi de mentalitat” per crear un futur d’“optimisme, esperança” i orgull”

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha promès aquest dimecres rebaixar la inflació a la meitat, fer créixer l’economia i introduir nova legislació per frenar l’arribada de migrants indocumentats en pastera pel canal de la Mànega, entre les “prioritats” del seu govern per aconseguir un “futur millor”.

En un discurs pronunciat a Londres per presentar la seva visió per al Regne Unit, el dirigent conservador ha remarcat que “cal canviar la manera com funciona el país, cosa que requereix un canvi de mentalitat” per crear un futur d’“optimisme, esperança” i orgull”.

“Avui vull fer cinc promeses. Cinc compromisos perquè hi hagi pau mental. Cinc bases sobre les quals construir un millor futur per als nostres fills i néts”, ha afirmat.

Aquestes se centren, segons ha explicat el líder tory, a “abaixar la inflació, fer créixer l’economia, reduir el deute, retallar les llistes d’espera i frenar els bots (que creuen el canal de la Mànega)”.

En relació a la inflació, que se situa en el 10,7%, el nivell més elevat en els últims 40 anys al Regne Unit, Sunak ha assenyalat que el seu govern “reduirà a la meitat la inflació aquest any per suavitzar el cost de la vida i donar als ciutadans seguretat financera”.

“En segon lloc, farem créixer l’economia, creant llocs de treball més ben pagats i oportunitats per tot el país”, ha assenyalat, alhora que ha dit que vol que l’economia nacional sigui “la més innovadora del món” i que “com més innovi” el país, “més creixerà”.

El cap del govern ha apuntat així mateix que el seu executiu s’assegurarà que el deute nacional “baixa de manera que es pugui assegurar el futur dels serveis públics”.

“En quart lloc —ha afegit— les llistes d’espera del Servei de Sanitat públic britànic (NHS) cauran i els ciutadans rebran l’atenció mèdica que necessiten amb més rapidesa”.

D’altra banda, Sunak ha anticipat que el seu govern “aprovarà noves lleis per frenar l’entrada de bots petits (a través del canal de la Mànega) per assegurar que si algú ve a aquest país de manera il·legal, és detingut i deportat amb rapidesa”.

“Aquestes seran les prioritats de la gent. Són les prioritats d’aquest govern”, ha subratllat.

“Només reconstruirem la confiança en la política a través de l’acció. Així que els demano que ens jutgin en base als esforços i als resultats que obtinguem”, ha dit.

Sunak s’ha compromès a fer les coses “de manera diferent i millor a llarg termini, canviant la manera com opera aquest país per tenir una economia més innovadora, comunitats més fortes i carrers més segurs i un sistema d’educació de primera classe, un NHS que funcioni al voltant dels pacients i una societat que valori veritablement la família”.

A més, ha avançat que “tan aviat com sigui possible, el govern reduirà la càrrega fiscal sobre els treballadors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona