Política

McCarthy voreja la majoria a la cambra baixa dels EUA

El candidat republicà a la Cambra de Representants perd tretze votacions

Crisi política històrica a Washington

El congressista republicà Kevin McCarthy va tornar a perdre ahir, per tretzena vegada, la votació per ser elegit president de la Cambra de Representants nord-americana, però, en aquesta ocasió, vorejant la majoria necessària per convertir-se en la tercera autoritat dels Estats Units. A l’hora de tancar aquesta edició, la cambra baixa havia ajornat la catorzena votació fins a les deu de la nit (matinada a Catalunya) i McCarthy es mostrava confiat a aconseguir els 218 vots que necessitava.

Amb les tretze votacions fallides, el legislador republicà va assolir uns registres que no es veien des del 1859. De fet, històricament, l’elecció del president de la Cambra de Representants ha estat un tràmit senzill per al candidat de la majoria en aquesta cambra.

Les coses van començar a millorar per a McCarthy quan, en la dotzena votació en tres dies, catorze de la vintena de congressistes ultraconservadors van decidir donar-li suport després que el candidat es comprometés a donar-los més pes en la cambra en detriment de les seves atribucions. Per a la catorzena votació –que esperava que fos la definitiva–, McCarthy només havia de convèncer dos legisladors díscols més.

La divisió al Partit Republicà ha creat una crisi política insòlita als EUA, ja que sense president de la cambra baixa el Congrés queda paralitzat.

Biden condecora els defensors del Capitoli

El president dels Estats Units, Joe Biden, va lliurar ahir una de les condecoracions més importants del país a civils, la Medalla Presidencial per a Ciutadans, a catorze policies i funcionaris electorals per les seves contribucions “excepcionals” a la democràcia, amb motiu del segon aniversari de l’assalt al Capitoli. Entre els homenatjats hi havia nou agents de policia que es van enfrontar als assaltants al Capitoli fa dos anys i cinc funcionaris electorals d’estats com Michigan i Filadèlfia, on es van dur a terme intents d’anul·lar els resultats de les eleccions presidencials del 2020, que va guanyar Biden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona