Política

McCarthy, nou president de la cambra baixa dels Estats Units

El candidat republicà assoleix el càrrec després de 15 votacions

Promet un marcatge dur a Biden

El republicà Kevin McCarthy va ser elegit finalment ahir president de la Cambra de Representants dels Estats Units després de 15 votacions i després d’haver convençut prou congressistes ultres del seu propi partit que es negaven a secundar-lo. L’abstenció de sis republicans rebels va obrir el camí poc després de la mitjanit a l’elecció de McCarthy com a president de la cambra amb 216 vots, després de quatre jornades maratonianes que van crear el caos al Congrés nord-americà.

En l’esperat discurs d’obertura de la 118a legislatura del Congrés, McCarthy es va mostrar desafiador davant dels demòcrates i el president, Joe Biden. La tercera autoritat del país va començar fent broma amb un irònic “això ha estat fàcil, eh?” i tot seguit va advertir que “ja és hora” de supervisar i proporcionar “un equilibri” a les polítiques de Biden, que minuts abans li havia allargat la mà per col·laborar a través d’un comunicat.

“No hi ha res més important que fer possible que les famílies nord-americanes visquin i gaudeixin de les vides que es mereixen i per això ens comprometem a aturar la despesa inútil de Washington per abaixar el preu del menjar, la benzina, l’habitatge i aturar l’augment del deute nacional”, va enumerar el president de la cambra. McCarthy hi va afegir que una de les seves prioritats serà la immigració i que té intenció d’aprovar iniciatives legislatives per abordar reptes urgents com ara “la frontera sud oberta”, les polítiques energètiques i “l’adoctrinament progre als col·legis”. També va anunciar que una de les primeres audiències legislatives que organitzarà serà sobre la situació fronterera: “Hem d’assegurar la frontera, s’ha acabat fer cas omís d’una crisi de seguretat i sobirania.”

McCarthy també va dir que a la cambra baixa es tractaran dos “desafiaments a llarg termini”: el deute i “l’ascens del Partit Comunista Xinès”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona