Política

Andalusia

La fiscalia assumeix l’informe forense que desaconsella l’entrada a presó de Griñán

Demana que es faci un estudi “més precís” de l’estat de salut de l’expresident andalús, que pateix un càncer

L’Audiència Provincial de Sevilla també ha demanat l’opinió a l’acusació particular, exercida pel PP

La fiscalia ha sol·licitat que l’expresident andalús José Antonio Griñán no entri a la presó per complir la condemna pel cas dels ERO fins que no hi hagi un informe “més precís” sobre el seu estat de salut.

El ministeri públic ho ha demanat en un escrit dirigit a l’Audiència Provincial de Sevilla després d’estudiar l’informe emès per l’Institut de Medicina Legal de Sevilla que desaconsella l’entrada a la presó de Griñán per poder tractar adequadament el càncer que se li ha diagnosticat.

El tribunal va demanar a la Fiscalia Anticorrupció i a les acusacions particulars –el PP– que informessin sobre la sol·licitud de suspensió de l’entrada a la presó de Griñán després de rebre l’informe mèdic.

En el seu escrit, la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada demana nous informes mèdics que permetin a la forense realitzar “un informe més precís sobre la procedència de l’ingrés a la presó” de Griñán i considera que “s’haurà de suspendre mentrestant”.

El fiscal reitera la necessitat que, un cop rebuda la informació i emès un nou informe forense, també es reculli l’informe dels serveis mèdics penitenciaris del Centre de Sevilla.

En la seva petició, recorda que la forense assenyala que ha fet una “anàlisi predictiva” de l’evolució de la malaltia i que ha conclòs que no és convenient que Griñán ingressi a la presó fins que no es confirmi la remissió del càncer pels Serveis d’Urologia i d’Oncologia Radioteràpica. Per aquest motiu, la fiscalia entén que “procedeix sol·licitar aquests informes” que permetin un estudi “més precís”.

La forense de l’Institut de Medicina Legal assenyala al seu informe que els possibles efectes secundaris del tractament hormonal i de radioteràpia, així com les freqüents revisions a les quals haurà de ser sotmès, “semblen poc compatibles amb la dinàmica carcerària” i amb la vida a la presó.

A més, avisa que el diagnòstic és “molt proper en el temps” i que el tractament no s’ha dut a terme encara, per la qual cosa es tracta d’“una anàlisi predictiva” perquè desconeixen quina serà l’evolució.

També recorda que el diagnòstic de càncer produeix un ensorrament de l’estructura psíquica de qualsevol persona i provoca una incertesa “enorme” respecte al tractament i evolució, unes dades que són “difícilment valorables des d’un punt de vista objectiu”.

Sí que presumeix que l’ingrés a la presó no ajuda a afrontar una malaltia d’aquesta entitat, que requereix de suport familiar i social, una cosa que és “necessària i fins i tot imprescindible”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona