Política

ESTAT FRANCÈS

Condemnat per injúries racistes l’ultradretà francès Éric Zemmour

Haurà de pagar 4.000 euros de multa per unes declaracions en què considerava el nom d’origen africà d’una periodista com un insult al país

El Tribunal Correccional de París ha condemnat el líder d’extrema dreta Éric Zemmour a pagar una multa de 4.000 euros per injúries racistes per unes declaracions en què considerava el nom d’origen africà d’una periodista com un insult a França.

“Senyoreta, el seu nom és un insult per a França” van ser les paraules que va dedicar Zémmour a la columnista Hapsatou Sy en un programa televisiu el setembre de 2018, després de suggerir que es canviés el seu nom a “Corinne”.

Aquestes declaracions al canal C8 propietat de Canal+, controlat pel magnat Vincent Bolloré, que s’associa ideològicament a l’extrema dreta, han estat considerades “injúries racistes” pels jutges.

La cadena va decidir el 2018 editar part de la intervenció de Zemmour (en concret, aquella en què deia que el nom de Hapsatou era un insult a França), però la columnista el va difondre complet a les seves xarxes socials abans de demandar-lo.

Al judici, celebrat el 4 de novembre, Sy va explicar que després de penjar aquest missatge va començar a rebre entre 3.000 i 4.000 insults racistes a internet cada dia, alhora que la gent començava a dirigir-s’hi com “Corinne” quan recollia els seus fills de l’escola.

Poc després, va haver de ser hospitalitzada durant un període llarg a neurologia.

L’excolumnista i candidat a les eleccions presidencials de la primavera passada, en què va obtenir el 7,07 % dels vots a la primera volta, no es va presentar al judici, en què la fiscalia va demanar una multa de 20.000 euros per a ell.

La sentència, que imposa una sanció econòmica menor a la sol·licitada pel Ministeri Públic, serà recorreguda per Zemmour perquè, segons ha dit el seu advocat, “no té sentit jurídic”.

Hapsatou Sy ha reaccionat a la condemna afirmant que sent “un gran orgull” per haver aguantat tot aquest temps fins a la condemna del polític ultradretà.

“El meu nom és la meva identitat, els meus orígens són les meves forces i, a més, espero que molts altres francesos se sentiran alliberats de saber que hem de ser respectats pel que som”, ha afegit.

La decisió arriba menys d’un mes després d’una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg que ratificava la condemna que va dictar la Justícia francesa contra Zemmour per unes declaracions del 2016 en què feia una comparació entre l’Islam i el gihadisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona