Política

Estat espanyol

Aznar i Rajoy garanteixen un suport “incondicional” a Feijóo

Els dos expresidents critiquen les polítiques de Sánchez i els seus pactes amb “minories extremistes”

L’actual líder es compromet a mantenir el PP “unit” i assegura que seguirà “el llegat” dels dos predecessors

Els expresidents del govern espanyol José María Aznar i Mariano Rajoy han ofert a l’actual líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, el seu suport “incondicional” i “sense reserves ni fissures”. Els dos expresidents s’han retrobat en un acte del PP a València, on han coincidit en reivindicar el lideratge de Núñez Feijóo i criticar tant les polítiques de l’actual govern com els seus pactes amb “minories extremistes”.

Núñez Feijóo, Rajoy i Aznar han coincidit a l’escenari de la 26a Convenció Intermunicipal del PP, que se celebra aquest cap de setmana a València. Els dos expresidents del govern han volgut mostrar el seu suport a Feijóo i han confiat que “complirà amb responsabilitat” la seva tasca al capdavant del partit.

Durant la seva intervenció, Aznar ha remarcat la “cruïlla vital i existencial” que assegura que viu Espanya. Segons el seu parer, l’actual govern ha agafat “un rumb equivocat” que cal canviar “amb urgència”.

L’expresident de l’executiu espanyol ha denunciat la “dinàmica destructiva de pactes” que, segons ell, té l’actual govern de coalició. Aznar ha lligat aquesta crítica amb les eleccions espanyoles, a les quals ha assegurat que “el PSOE no es presenta”, sinó que hi ha “una coalició negativa populista d’extrema esquerra, secessionistes i antics terroristes” que “tenen en comú que tots estan disposats a seguir a qualsevol preu”.

En la mateixa línia, ha afirmat que Pedro Sánchez “no és el candidat del PSOE” sinó que és “el cap d’un front radical que si pot farà pactes amb secessionistes, amb els que no han condemnat ni un sol crim terrorista i els que diuen que volen acabar amb la Constitució”.

“La nació, la sobirania, la integritat i la continuïtat història ni es posa ni es posarà en dubte, ni ningú l’ha trencada ni la trencarà; i qui ho intenti s’haurà d’atendre a les conseqüències del que significa l’aplicació de les normes i la llei”, ha advertit Aznar.

Rajoy s’ha expressat de manera similar al seu predecessor al capdavant del PP. Ha denunciat que els pactes de Sánchez amb “les minories més extremistes i radicals del país i els que diuen d’ells mateixos que són enemics d’Espanya”.

“No només ha pactat amb el millor i més il·lustre de cada casa, ha blanquejat el més fosc i tèrbol de la política, sinó que a més els ha donat el que han volgut”, ha retret.

El polític gallec ha criticat també els indults als líders independentistes, a la modificació del Codi Penal i a una suposada “política penitenciària condescendent amb els terroristes”, entre altres. “Hi ha socis indesitjables a qui no pots donar la clau de la governació d’Espanya”, ha advertit.

El predecessor de Sánchez ha la Moncloa ha lamentat que “s’ha liquidat el consens” i ha assegurat que no recorda “una etapa com aquesta a Espanya, on la polarització ho impregna tot”, i amb un govern “que fa de la divisió i la tensió una estratègia política”.

Segons ell, “les sigles del PP són percebudes per la majoria d’espanyols com l’única solució viable que pot posar fi al disbarat de situació al que ens ha portat el govern Frankenstein”.


Retrets a Vox i Cs
Els dos expresidents del PP han aprofitat les seves intervencions per llençar crítiques velades a Vox i Cs.

Aznar ha dit que el PP “ha de deixar que altres intentin guanyar alguna cosa amb la ira, que uns altres es quedin tota la política del vot en contra per a una coalició negativa que aspira a perpetuar-se al poder”. “Només el PP i Feijóo són garantia de canvi”, ha conclòs.

Al seu torn, Rajoy ha dit que al llarg de la seva vida ha vist “molts experiments, com modes passatgeres o ocurrències aclamades amb cert entusiasme”, amb forces que “s’ha vist arribar i passar, o en camí de passar”, mentre que el PP “segueix aquí”.


Unitat al PP
Durant el seu discurs de presentació dels dos expresidents, Núñez Feijóo ha reivindicat el PP com un “partit unit” i ha garantit que treballarà “totes les hores” per mantenir-lo així.

L’actual president ha promès que seguirà “el llegat” dels seus dos predecessors al capdavant de la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona