Política

perú

La policia peruana desplega 10.000 agents en el centre Lima davant una nova marxa

Molts dels agents han estat desplaçats des d’altres regions del país a la capital

La Policia Nacional del Perú (PNP) ha desplegat aquest dijous prop de 10.000 agents en el centre històric de Lima, on el principal sindicat de treballadors del país ha convocat a una nova mobilització per a exigir la renúncia de la presidenta Dina Boluarte i l’avançament d’eleccions per a 2023.

Segons ha pogut constatar Efe, el desplegament policial s’ha realitzat poc abans de les 14.00 hores (19.00 GMT), quan milers d’agents s’han desplaçat cap als principals carrers i places del centre de la capital i han tancat el seu accés al trànsit.

Molts dels policies romanen aglutinats als voltants del Palau de Justícia, un dels epicentres habituals de les mobilitzacions antigovernamentals, que des de desembre passat sumen un saldo de 69 persones mortes.

A més dels agents, alguns d’ells provinents d’altres regions del país com Arequipa, Piura i Lambayeque, també hi ha presència de camions i tanquetes de la Infanteria de la Marina peruana.

El desplegament té com a objectiu resguardar la seguretat en el centre de Lima davant la denominada “vaga nacional” convocada per a aquest dijous en la tarda per la Confederació General de Treballadors del Perú (CGTP).

La mobilització, que té com a punt de partida la cèntrica plaça Dos de Mayo, demanda una sortida a la greu crisi política i social que viu el país.

Segons el sindicat i els manifestants, aquesta protesta per la renúncia de Boluarte, l’assumpció d’un govern transitori amb l’elecció d’una nova directiva en el Congrés i la convocatòria a un referèndum per a una nova constitució que substitueixi la vigent, redactada en 1993 sota el govern de l’expresident Alberto Fujimori (1990-2000).

Encara que aquesta “vaga nacional” de la CGTP va ser anunciada setmanes enrere, el ministeri de Treball la va declarar improcedent, mitjançant una resolució que al·lega l’incompliment d’uns certs requisits.

En concret, el document assenyala que l’organització sindical “no indica quina seria la connotació laboral pròpia” de la vaga i adverteix que la mesura de força se sustenta en “criteris estrictament polítics” i no en motivacions referides a drets socioeconòmics o professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona